Ο James Franco βραβεύεται - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο James Franco βραβεύεται

Ειδήσεις | 30-7-2016 |

Ο James Franco θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ Deauville όπου και θα προβληθεί η δεύτερη σκηνοθετική του προσπάθεια με τίτλο In Dubious Battle.

Η κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του John Steinbeck που σκηνοθέτησε ο Franco, θα κάνει πρεμιέρα λίγες μέρες πριν το Φεστιβάλ Deauville, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας στις 31-8-12016. Στο γαλλικό φεστιβάλ θα βραβευθεί εκτός από τον Franco και ο Michael Moore με αφιερωματικές προβολές ταινιών του συνολικού τους έργου.

“Μολονότι ο James Franco απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στο ρόλο του Harry Osborn στην κινηματογραφική τριλογία του Sam Raimi Spider-Man, δε σταμάτησε ποτέ να εξερευνά νέους ορίζοντες. Εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο James Franco είναι πια ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης” δήλωσαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του γαλλικού Φεστιβάλ, Frederic Mitterand, έχει υπηρετήσει στη θέση του υπουργού πολιτισμού  ενώ παράλληλα είναι και παραγωγός και σκηνοθέτης της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Deauville θα διαρκέσει από τις 2 ως τις 11 Σεπτεμβρίου.