Το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας είναι εδώ - Αφιέρωμα στις ταινίες του Φεστιβάλ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας είναι εδώ – Αφιέρωμα στις ταινίες του Φεστιβάλ

Αφιερώματα, Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 10-9-2014 |

Οι Νύχτες Πρεμιέρας έγιναν 20 χρονών και μας υπόσχονται ένα απολαυστικό δεκαήμερο κινηματογράφου στην πρωτεύουσα. Cinefreaks Οδηγός για το τι θα δείτε στο Φεστιβάλ. Τα εισιτήρια έγιναν διαθέσιμα σήμερα, οπότε τρέξτε.

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τις Ελληνικές πρεμιέρες κάποιων από των πιο αναμενόμενων ταινιών της χρονιάς, που είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Οι πρεμιέρες ξεκινούν με την ταινία έναρξης του Φεστιβάλ, το Ιστορίες για Αγρίους (Wild Tales) του Damian Szifron, που έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων. (εκεί που συναντήσαμε και τον Almodovar που είναι παραγωγός της ταινίας – δείτε βίντεο)

Έντονο άρωμα από Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου έχει το Φεστιβάλ καθώς πέρα από την ταινία έναρξης θα δούμε και τα Welcome to New York, την ταινία για τον Στρος Καν με τον Gérard Depardieu, τα Him και Her του The Disapearance of Eleanor Rigbyτο “Ανθρώπινο Κεφάλαιο” του Πάολο Βίρτζι με την Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι και την Βαλέρια Γκολίνο, το Party Girl που άνοιξε το Ένα Κάποιο Βλέμμα και κέρδισε την Χρυσή Κάμερα στις Κάννες, το Whiplash που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Sundance, τo Wonders( Le meraviglie) της  Alice Rohrwacher, που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο  της επιτροπής στις Κάννες φέτος, το Kreuzweg (Stations of the Cross) του Dietrich Brüggemann  που κέρδισε το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και το Βραβείο Σεναρίου στο Βερολίνο, το The Drop, που θα είναι η τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον James Gandolphini, όπου παίζει μαζί με την Noomi Rapace και τον Tom Hardy, το Life of Riley του Alain Resnais και το Jack του Edward Berger, το ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία Maidan. Πατήστε στα links για να δείτε περισσότερα για τις ταινίες.

Δε σας φτάνουν όλα αυτά; Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί και το σχεδόν 6ωρης διάρκειας Nymphomanic

Ταινία Λήξης του Φεστιβάλ θα είναι το πολυαναμενόμενο Gone Girl του David Fincher.

Στο διαγωνιστικό το γερό χαρτί ακούει στο όνομα ’71, μια ταινία που αν και δεν βραβεύτηκε, εντυπωσίασε στο Βερολίνο. Οι άλλες 1ο ταινίες από τις 11 συνολικά του διαγωνιστικού είναι οι:

– 10.000 Χιλιόμετρα
– Blind
– Φυσικές Επιστήμες
– Οχυρό Τίλντεν ( μεγάλο βραβείο επιτροπής στο SXSW)
– Χέρια Βρώμικα
– When Animals Dream
– Συ Οτι Πράος και Αγαπητός Εί
– Κανείς Δεν θα Πάθει Τίποτα
– Σήμερα Θέλω να Γυρίσω Μόνος
– Κανάλι» 

Από Ελληνικού ενδιαφέροντος έχουμε τα:

– Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα
– A Blast του Σύλλα Τζουμέρκα
– Στο Σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα
– Για Πάντα της Μαργαρίτας Μαντά
– Μητριαρχία του Νίκου Κορνήλιου
– Επέλαση των Απάτσι του Γιάννη Σολδάτου
Committed της Στελάνα Κληρής
– Πανδημία του Δημήτρη Πιατά
– Η Γκόλφω στην Επίδαυρο του Ηλία Γιαννακάκη

σε φάση work in progress προβάλλονται οι 7 Θυμοί του Χρήστου Βούπουρα και το Electra του Πέτρου Σεβαστίκογλου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Υπενθυμίζουμε τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα.

Διαβάστε περισσότερα για: ,