Νύχτες Πρεμιέρας: To "Limbo" της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη είναι ο μεγάλος βραβευμένος στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νύχτες Πρεμιέρας: To “Limbo” της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη είναι ο μεγάλος βραβευμένος στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 1-10-2016 |

To «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ήταν η ταινία του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος μικρού μήκους ταινιών του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, που κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το Βραβείο Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Φωτογραφίας.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Χρήστος Καρακέπελης (Πρόεδρος) /σκηνοθέτης, Λευτέρης Αδαμίδης / κριτικός κινηματογράφου/ διανομέας, Μαργαρίτα Μαντά /σκηνοθέτης, Κλαούντιο Μπολιβάρ / διευθυντής φωτογραφίας, Βίκυ Παπαδοπούλου /ηθοποιός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κριτικής επιτροπής “… Και στις 46 ταινίες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το υψηλό επίπεδο παραγωγής και τεχνικών προδιαγραφών. Ωστόσο, πέρα από αυτό εκτείνεται το μεγάλο πεδίο της καλλιτεχνικής κατάθεσης που αποτέλεσε τελικά και το κριτήριό μας για την απονομή των βραβείων. Η «γραφή» κάποιων δημιουργών, στη σκηνοθεσία, στο σενάριο, στην υποκριτική, στο φως , η συγκρότηση τελικά μιας αισθητικής γλώσσας είναι τα υλικά που ξεχώρισαν τις ταινίες και τους συντελεστές που θα βραβεύσουμε απόψε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα βραβεία καθρεφτίζουν ένα σύγχρονο πρόσωπο του ελληνικού σινεμά, ικανό να συνομιλήσει με το ελληνικό και διεθνές κοινό, με μια γλώσσα θαρραλέα προσωπική και καθαρά κινηματογραφική”.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Καλύτερης Ταινίας: LIMBO της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Β’ Καλύτερης Ταινίας: ΑΛΕΠΟΥ της Ζακλίν Λέντζου

Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη για το LIMBO

Καλύτερου Σεναρίου: Αλέξανδρος Σκούρας για την ταινία ΚΥΒΟΣ

pegasus_large_t_981_14315252

 

Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας για το LIMBO

Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας: Νίκος Ζεγκίνογλου για την ΑΛΕΠΟΥ

Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Έλενα Τοπαλίδου για το HELGA AR I LUND

Ειδικό Βραβείο Επιτροπής: AURELIA των Χρήστου Μπουραντά & Κρέοντα Κρυωνά

ΠΗΓΗ: aiff.gr

Διαβάστε περισσότερα για: ,