Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 24-9-2016 |

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Για μια ακόμη χρονιά οι Νύχτες Πρεμιέρας στηρίζουν το ελληνικό σινεμά τιμώντας πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες κ ηθοποιούς.

Ο υποβλητικός «Καύσωνας» της Τζόις Νασαουάτι, η φρεσκάδα της Έλλης Τρίγγου στο «Suntan», και δυο αντιθετικές ερμηνείες, ο νοσταλγικός Γιάννης Νιάρρος του «Νοτιά» και ο μυστηριώδης Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου του «Interruption», αποτέλεσαν την επιλογή της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών και Ηθοποιών Ελληνικών Ταινιών του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

H Κριτική Επιτροπή για τα Βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων που αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη (Πρόεδρος της επιτροπής), τους ηθοποιούς Βαλέρια Χριστοδουλίδου και Άρη Σερβετάλη, την κριτικό κινηματογράφου Έλενα Χριστοπούλου και τον διανομέα Βασίλη Σουραπά αποφάσισαν να απονείμουν:

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στην Τζόις Νασαουάτι για την ταινία «Καύσωνας», για «την πίστη στην εικόνα και την αφηγηματική πυκνότητα που βλέπει μέσα στο φόντο της δράσης».

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού, εξίσου στους Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου για το«Interruption» του Γιώργου Ζώη και τον Γιάννη Νιάρρο για το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη. Οι δύο ηθοποιοί ανέβηκαν στη σκηνή για την παραλαβή των βραβείων τους και ευχαρίστησαν τους σκηνοθέτες τους και το Φεστιβάλ.

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού απονεμήθηκε στην Έλλη Τρίγγου για την ταινία«Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Η Έλλη Τρίγγου ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και τον σκηνοθέτη της για την εμπιστοσύνη.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής Έλενα Χριστοπούλου, Βασίλης Σουραπάς και Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Την βραδιά έκλεισε η προβολή της ταινίας των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν «Η Τελευταία Παραλία». Οι σκηνοθέτες προλόγισαν την ταινία και ο Θάνος Αναστόπουλος αφιέρωσε την προβολή στον Σωτήρη Δημητρίου που έφυγε πρόσφατα και τον πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη.

Η παραγωγός Φένια Κοσοβίτσα, ο Γιάννης Νιάρρος, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, η Έλλη Τρίγγου και ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

(ΠΗΓΗ: aiff.gr)

Διαβάστε περισσότερα για: ,