Zoolander 2 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Zoolander 2


Γράφει:

Σχεδόν μία δεκαετία μετά τις τελευταίες τους περιπέτειες, ο Derek Zoolander (Ben Stiller) και ο Hansel (Owen Wilson) επιστρέφουν στις πασαρέλες με νέους εχθρούς να έρχονται και να θέλουν να τους βγάλουν οριστικά από τον κόσμο της μόδας. Οι νέες γελείες και γεμάτες μόδα περιπέτειες των δύο, πλαισιώνονται στο Zoolander 2 από ένα στρατό stars σε μικρότερους ρόλους.

Έτσι ο Will Ferrell επιστρέφει σαν Jacobim Mugatu, ενώ έχουμε νέους ρόλους όπως αυτούς της  Penelope Cruz που παίζει έναν πράκτορα της Interpol, την Kristen Wiig που θα παίξει μια γνωστή σχεδιάστρια μόδας, τον Justin Bieber που παίζει τον εαυτό του, αλλά και τον Benedict Cumberbatch σε ένα ρόλο πραγματικά έκπληξη.

Το πρώτο Zoolander εκτός του ότι τα πήγε αρκετά καλά στο box office κατάφερε να γίνει μια cult επιτυχία με σκηνές και χαρακτήρες που ακόμα θυμούνται όσοι είχαν την ευκαιρία να το δουν. Μετά από 15 χρόνια έφτασε επιτέλους το sequel που όλοι οι φαν περίμεναν. Άξιζε όμως την αναμονή; Ήταν τόσο απαραίτητο να φτιαχτεί ένα sequel; Η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι ένα κατηγορηματικό ‘όχι’. Με το σενάριο να είναι σχεδόν ανύπαρκτο, απλά δεν υπάρχει αρκετό υλικό ώστε να γεμίσουν αυτά τα 100 λεπτά που διαρκεί η ταινία. Είναι μια κακογραμμένη ιστορία με αρκετές σκηνές που δεν είναι καθόλου αστείες και κάποιες ελάχιστες μόνο στιγμές που μπορούν να θεωρηθούν διασκεδαστικές.

Screenshot from 2015-11-18 16:04:29

Ο Derek Zoolander (Ben Stiller) έχει απομονωθεί μετά το θάνατο της γυναίκας του (Christine Taylor) από την κατάρρευση ενός κτιρίου που είχε κατασκευάσει ο ίδιος για παιδιά με φτωχές ικανότητες ανάγνωσης. Ο γιος του, Derek Jr (Cyrus Arnold) ζει σε ένα ορφανοτροφείο στη Ρώμη γιατί ο Derek κρίθηκε ανίκανος να είναι κηδεμόνας του. Εν τω μεταξύ, ο βασικός αντίπαλος του Derek στο κόσμο της μόδας, Hansel (Owen Wilson), έχει επίσης αποσυρθεί εξ αιτίας ενός τραυματισμού στο πρόσωπο που του συνέβη στην ίδια κατάρρευση που σκότωσε τη γυναίκα του Derek. Ζει πλέον σε μια κοινότητα από χίπηδες, της οποίας είναι μέλος και ο Kiefer Sutherland που παίζει τον εαυτό του. Ξανασμίγουν και πάλι όταν διάσημοι celebrities όπως ο Justin Bieber δολοφονούνται , αλλά πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή, ποστάρουν ένα βλέμμα Blue Steel του Zoolander στα social media. Η πράκτορας της Interpol Valentina (Penelope Cruz) αναγνωρίζει το βλέμμα και ζητά τη βοήθεια του Derek και του Hansel ώστε να ανακαλύψουν ποιος είναι υπεύθυνος για όλους αυτούς τους θανάτους. Την ίδια στιγμή ο Derek προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον γιο του, όταν οι έρευνες τον φέρνουν στην ίδια πόλη που ζει εκείνος τώρα.

Αν δεν έχετε δει το πρώτο Zoolander μπορείτε να δείτε το sequel καθώς στην αρχή της ταινίας υπάρχει ένα μονταζ από ειδήσεις που περιγράφουν τι συνέβη στον Derek από την εποχή που ήταν ο βασιλιάς της μόδας. Σε αυτό μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το ποιος είναι ο Zoolander και ποια ήταν τα κατορθώματα του. Αν είστε εξοικειωμένοι με την προσωπικότητα του Derek τότε θα ξέρετε ότι είναι ένα παιδί παγιδευμένο στο σώμα ενός άντρα και αυτό δεν έχει αλλάξει ακόμα και μετά από 15 χρόνια. Συνεχίζει να κακοποιεί την Αγγλική γλώσσα και βρίσκεται συνέχεια σε καταστάσεις που δοκιμάζουν την περιορισμένη του νοημοσύνη. Ο Stiller τον υποδύεται εξαιρετικά και διατηρεί την καλή του χημεία με τον Wilson που είναι και αυτός πολύ καλός στο ρόλο του ως Hansel. Τα υπόλοιπα μέλη του cast δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά. Ο Ferrell το παρακάνει στο ρόλο του ως Mugatu από την πρώτη ταινία, όπως επίσης μέτρια είναι και η συνεργάτης του Kristen Wiig. Η Cruz δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από sex appeal στο ρόλο της ως sidekick του Derek.

Screenshot from 2015-11-18 16:04:05

Αν σας αρέσει να παίζετε το παιχνίδι ‘βρες τον διάσημο’, τότε θα διασκεδάσετε πολύ με αυτή τη ταινία. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές μόδας έχουν το cameo τους μαζί με άλλες εμφανίσεις celebrities από το χώρο του κινηματογράφου και της μουσικής όπως οι Benedict Cumberbatch (που υποδύεται ένα ανδρόγυνο supermodel), Susan Sarandon, Mila Jovovich, Macauley Culkin, Billy Zane, Ariana Grande, Justin Bieber, Katy Perry, Sting, Kate Moss και άλλοι. Πιθανότατα έχει τα περισσότερα cameos που έχουν υπάρξει ποτέ σε ταινία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή τη ταινία είναι όπως προανέφερα είναι η ιστορία της. Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο μπορούν να δουλέψουν οι ηθοποιοί και σίγουρα δεν βοηθάει το γεγονός ότι πολλές σκηνές τραβιούνται από τα μαλλιά για να καταφέρουν να αποσπάσουν κάποιο γέλιο με τα αστεία τους. Όταν βλέπεις τους ηθοποιούς να προσπαθούν τόσο σκληρά να κάνουν τους θεατές να γελάσουν χωρίς να τα καταφέρνουν τότε γίνεται ξεκάθαρο ότι η αρχική καλτ ιδέα έπρεπε να μείνει ανέγγιχτη. Αυτό που σώζει σε κάποιο βαθμό την ταινία είναι οι συμπαθητικοί Derek και Hansel, και η χημεία τους στην οθόνη.

Το πρώτο Zoolander ήταν πολύ καλύτερο από αυτή τη προσπάθεια. Κάποιες φορές ίσως είναι καλύτερο να αφήνεις πολυαγαπημένους κινηματογραφικούς χαρακτήρες απείραχτους για να διατηρηθεί έτσι η ‘αξιοπρέπεια’ τους.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές