Ζίζοτεκ (Zizotek) - Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Βαρδή Μαρινάκη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ζίζοτεκ

(Zizotek)


Είδος:

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 92
Χώρα: Ελλάδα
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,
Πρεμιέρα: 12-12-2019

Γράφει:

Πώς μπορεί η τυχαία συνάντηση ενός εγκαταλελειμμένου εννιάχρονου αγοριού και ενός ιδιότροπου μεσήλικα που επικοινωνεί με νοήματα, να τους χαρίσει αυτό που τους λείπει περισσότερο;

Ο μικρός Ιάσονας προσπαθεί μάταια να φροντίσει την καταθλιπτική του μητέρα όταν μια μέρα εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει σε ένα πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Ο φοβισμένος μικρός βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ζει ο μοναχικός Μηνάς, ο οποίος κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως το «Ζίζοτεκ», και μαζί θα ζήσουν το δικό τους παραμύθι. Μια συγκινητική ιστορία για τη λαχτάρα για οικογένεια και οικειότητα.

Ο μαγικός κόσμος του μικρού Ιάσονα πλαισιώνεται από τις ερμηνείες των Πηνελόπη Τσιλίκα («Μικρά Αγγλία»), Δημήτρη Ξανθόπουλου («Έρωτας Μετά») και του πρωτοεμφανιζόμενου νεαρού Αύγουστου Λάμπρου-Νεγρεπόντη, που παρασύρουν τον θεατή στα παραμυθένια ορεινά τοπία (διεύθυνση φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη) και στα μυστηριακά έθιμα της Βορείου Ελλάδας.

Η ταινία έκανε Παγκόσμια πρεμιέρα στο East of the West του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι τον Ιούλιο του 2019.

Τον Νοέμβριο συμμετείχε στο διεθνές διαγωνιστικό του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε τις καρδιές του κοινού και του Τύπου. Σύντομα ακολούθησε η βρετανική πρεμιέρα της ταινίας στο Leeds International Film Festival. Τον Δεκέμβριο θα περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, με προορισμό την Ουάσιγκτον, για το European Film Showcase του American Film Institute.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές