Ζαμπίζια: πουλιά στον αέρα (Zambezia) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ζαμπίζια: πουλιά στον αέρα (Zambezia)


Γράφει:

Στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, απλώνεται μια εκπληκτική πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους. Ονομάζεται Ζαμπίζια και τη διοικεί ο μπαρουτοκαπνισμένος Σεκχούρου.

Το νεαρό γεράκι Κάι εγκαταλείπει το απομονωμένο του φυλάκιο για να γίνει μέλος των Τυφώνων, της ξακουστής ομάδας που περιπολεί και διατηρεί ασφαλή τη Ζαμπίζια. Ο πατέρας του δεν συμφωνεί με την απόφαση του και τον ακολουθεί, μέχρι που αιχμαλωτίζεται από ένα ύπουλο ιγκουάνα που σκοπεύει να επιτεθεί στο καταφύγιο των πτηνών. Ο Κάι και η αδελφή ψυχή του Ζωή θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να σώσουν την πόλη από τα υποχθόνια σχέδια του ιγκουάνα.

ΜΑΡΩ ΚΑΚΟΣΙΜΟΥ

zambezia-547257l

Με μια ιστορία – ας πούμε – ενηλικίωσης θα επιστρέψουμε στα πολύχρωμα φαντασμαγορικά καρτούν που η Μαδαγασκάρη μας συνέστησε, ο πήχης όμως βρίσκεται αρκετά χαμηλά αυτή τη φορά. Τετριμμένα θέματα που ξεφυτρώνουν από δω κι από κει, χαρακτήρες χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα, κωμική ή άλλη, και μια άστοχη εξέλιξη καθιστούν το Zambezia μια κοινότυπα παιδική και αδιάφορη προς το ενήλικο κοινό ταινία, καθαρά όμως από άποψη σεναριακής πρωτοτυπίας.

Διότι ένα εφετζίδικο σόου δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν, και στο θέμα του εντυπωσιασμού το αφρικανικό καρτούν έχει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία, και τουλάχιστον ο καλοδουλεμένος σχεδιασμός κρατά το οπτικό μας ενδιαφέρον αμείωτο κατά τα 83 του λεπτά, ενώ πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φορές που η τρισδιάστατη τεχνολογία, που αφήνει μια αίσθηση video game, αξιοποιείται καθώς οφείλει και δεν παραμένει άλλη μια λέξη στον κατάλογο των προδιαγραφών του φιλμ, όπως συμβαίνει τελευταία σε άλλες παρόμοιες παραγωγές.

ΔΑΦΝΗ ΡΑΛΛΗ


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές