X-Men: Days of Future Past - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

X-Men: Days of Future Past


Γράφει:

Πολύ ενδιαφέρον sequel αποκτά το X-Men First Class με την νέα ταινία να μας μεταφέρει ξανά στο παρόν… χωρίς βέβαια να αφήνει το παρελθόν και το ξεκίνημα της ομάδας των υπερηρώων. Για την ακρίβεια το σενάριο του X-Men: Days of Future Past θέλει τους X-Men να στέλνουν τον Wolverine στο παρελθόν για να αλλάξει την ροή κάποιων γεγονότων. Έτσι στην ίδια ταινία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τις δύο εκδοχές κάθε χαρακτήρα, τόσο εκείνη του First Class όσο και των υπόλοιπων ταινιών.

Την σκηνοθεσία της ταινίας, που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαΐου 2014 έχει αναλάβει ο Bryan Singer, σκηνοθέτης των πρώτων δύο ταινιών της σειράς και του Superman Returns, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Simon Kinberg. Το cast περιλαμβάνει όλους τους ηθοποιούς σχεδόν που έχουν περάσει από όλες τις ταινίες X-Men στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως πχ οι Ian McKellen, Patrick Stewart, Halle Berry, Anna Paquin, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence και φυσικά ο Hugh Jackman. Νέα σημαντική προσθήκη; Ο Peter Dinklage του Game of Thrones.

Δείτε ένα ακόμη trailer:

Update: το τελευταίο trailer πoυ μόλις κυκλοφόρησε


ΑΝΕΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ


Ας ξεκινήσουμε κάπως έτσι: Ίσως να μιλάμε για την καλύτερη ταινία X-Men, αν όχι την καλύτερη του σύμπαντος της Marvel. Και τώρα που έχω την αμέριστη προσοχή σας, πάμε παρακάτω. Τα χρόνια έχουν περάσει, και πλέον βρισκόμαστε στο μέλλον. Πολλά χρόνια μετά τα γεγονότα του “Last Stand”, και ακόμα περισσότερα από το “First Class”. Υπάρχει λοιπόν μία καινούρια απειλή, αλλά αυτή τη φορά δεν αφορά μόνο τους X-Men, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το μυστικό για όλα αυτά δεν είναι άλλο από την Mystique (ειρωνικό, ε;), καθώς το αίμα της είναι το κλειδί για όλα. Τα πάντα είναι έτοιμα να αφανιστούν. Μόνη λύση; Πρέπει να αλλάξει το παρελθόν. Xvier και Magneto, ενώνουν για πρώτη πραγματική φορά τις δυνάμεις τους, αλλά αυτό που πρέπει να συμβεί, είναι να αλλάξει το παρελθόν. Ο Wolverine στέλνεται πίσω στο χρόνο, για να βοηθήσει τους εκεί ήρωες, στο να αλλάξουν το ρουν της ιστορίας. Μπορούν; Ή τα πάντα είναι μοιραία;

Ο Bryan Singer, ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Και όχι μόνο αυτό. Ξέρει και πολύ καλά τι εστί X-Men. Δεν έχει αφήσει κανένα χαρακτήρα εκτός. Το δυστύχημα είναι ότι ο καθείς εξ’ αυτών αναλύεται λιγότερο από όσο θα θέλαμε. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Καταφέρνει να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό puzzle, το οποίο ξεκομμένο από το σύμπαν των X-Men, θα μπορούσε να σταθεί και μόνο του σαν ταινία. Αλλά το γεγονός ότι αποτελεί συνέχεια, κάνει όλους εμάς τους fans, ακόμα περισσότερο fans. Οι σκηνές δράσης και μάχης, είναι από τις καλύτερες, τέλεια εναρμονισμένες με την υπόθεση, τα οπτικά εφέ, φαίνονται φυσικότατα.

Τώρα για τις ερμηνείες τι να πεις; Το cast μιλάει από μόνο του. Ο συνδυασμός του παλιού με το νέο cast, είναι μαγευτικός, και δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει σε καμία περίπτωση. James McAvoy και Patrick Steward, καθώς και Ian McKellen και Michael Fassbender, είναι σα να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους.

Μία ένσταση βέβαια την έχω. Και ίσως να έρθει προς έκπληξή σας, αλλά οι ερμηνείες των Hugh Jackman και Jennifer Lawrence, δεν ήταν οι αναμενόμενες. Στην πρώτη περίπτωση, φαίνεται λίγο κουρασμένος και βαρύς, στη δεύτερη, τι να πω. Φαίνεται λίγη για τη σημαντικότητα του ρόλου. Θα μου πεις: “πόσο σημαντική μπορεί να είναι η ερμηνεία της Mystique;”. Θα σου απαντήσω, πως πρέπει να το δεις.

Στα πολύ πολύ θετικά, να τονίσω τις συμμετοχές των Peter Dinklage και Even Peters, σε ρόλους κλειδιά.

Είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της σειράς. Αν όχι η καλύτερη. Και πριν φύγετε από την αίθουσα, πρέπει να δείτε την end-credit-scene. Μία σκηνή που θα έπρεπε να διδάξει σε όλους πως γίνονται οι σκηνές μετά τους τίτλους τέλους.

Περιμένουμε εντυπώσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΑΝΗΣ


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές