Wild Tales - στις αιθουσες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Wild Tales – στις αιθουσες


Γράφει:

Wild Tales, στα Ελληνικά, άγρια παραμύθια. Άνθρωποι που ξεφεύγουν από την καθημερινή ήρεμη ζωή τους και ενώ είναι καθ’ όλα φυσιολογικοί, οδηγούνται σε πράξης βίας ή σε έντονα ξεσπάσματα. Η ταινία του Damian Szifron, είναι όπως λέει και ο ίδιος ύμνος σε αυτούς που νιώθουν ότι αδικούνται από καταστάσεις που προκαλεί η κοινωνία ή οι γύρω τους. Γραφειοκρατεία, απιστία στις σχέσεις, περιφρόνυση, εκδίκηση και όλα αυτά με ένα βλέμμα κωμικο, υπερβολικό και σε κάποιες φορές Αλμοδοβαρικό, καθώς μάλλον δεν είναι τυχαίο που ο Αλμοδόβαρ είναι από τους παραγωγούς της ταινίας.

wild-tales-cannes-2014-5

Το Wild Tales ήταν η πρώτη ταινία που έκανε το κοινό να γελάσει με την ψυχή του στις Κάννες, ώντας τελικά μια κωμωδία σε περίπτωση που θα θέλαμε να την κατηγοριοποιήσουμε. Αν και στέκεται σαν μία ταινία μεγάλου μήκους, απαρτίζεται από έξι ταινίες μικρού μήκους, περίπου από 20 λεπτά η κάθε μία. Σε κάθε ιστορία βλέπουμε και διαφορετικά πρόσωπα. Λίγα λόγια για τις ιστορίες:

– Αεροπλάνο: Η πρώτη ταινία έχει να κάνει με τους επιβάτες ενός αεροπλάνου που πιάνουν κουβέντα και σιγά σιγά ανακαλύπτουν ότι όλοι έχουν ένα γνωστό, ο οποίος τελικά φαίνεται να έχει ναυλώσει το αεροπλάνο για να το ρίξει. Αν και το θέμα δεν ακούγεται αστείο, πιστέψτε με ότι η αίθουσα γέλασε με όλη την ψυχή της.
– Εστιατόριο: Σε ένα εστιατόριο ένας πελάτης, μάλλον αγενής μπαίνει, η σερβιτόρα τον αναγνωρίζει σαν τον άνθρωπο που ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα της και καταστροφή της οικογένειάς της με την μαγείρισσα να της προτείνει να του βάλουν ποντικοφάρμακο στο φαγητό του.
– Λάστιχο: Ένας οδηγός προσπαθεί να προσπεράσει ένα αυτοκίνητο, με τον μπροστινό του να μη τον αφήνει. Όταν τελικά τα καταφέρνει, αρχίζει να τον βρίζει και να του κάνει χειρονομίες. Σε λίγο βέβαια θα πάθει λάστιχο και ο οδηγός με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί θα βρεθεί δίπλα του έτοιμος να … κάνει την ανάγκη του στο αυτοκίνητό του, και όχι μόνο.
– Δυναμίτης: Ο μηχανικός κατεδαφίσεων κτιρίων με εκρηκτικά κατευθύνεται μετά από μία επιτυχημένη κατεδάφιση στο σπίτι του, όπου θα γίνουν τα γενέθλια της γυναίκας του. Παίρνοντας την τούρτα, θα χάσει το αυτοκίνητό του, το οποίο έχει σηκώσει γερανός. Καθώς δεν υπήρχε ανάλογη σηματοδότη, διαμαρτύρεται και τελικά μπλέκεται σε ένα επεισόδιο που θα του στοιχήσει και το γάμο του και την δουλειά του. Πως θα αντιδράσει όταν θα πάρει το αυτοκίνητο του γερανός για δεύτερη φορά;
– Hit and run: Ο γιός ενός πλούσιου Αργεντίνου χτυπά με το αυτοκίνητό του μία έγγυος γυναίκα και την σκοτώνει. Δεδομένης της οργής και για να προστατέψουν το παιδί τους από την φυλακή, οι γονείς προσπαθούν να φορτώσουν το γεγονός σε έναν από τους υπηρέτες τους. Όμως όταν θα το αντιληφθεί η αστυνομία θα αρχίσει μία επικών διαστάσεων διαπραγμάτευση λαδώματος.
– Γάμος: Από τους πιο επεισοδιακούς γάμους στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς η νύφη ανακαλύπτει ότι ο νέος σύζηγός της την έχει απατήσει και ενώ για λίγο σκέφτεται την αυτοκτονία, τελικά βρίσκεται να κάνει σεξ με έναν υπάλληλο του χώρου του γάμου, για να επιστρέψει στην συνέχεια στην αίθουσα και να τα κάνει έναν τρελό πανικό.

wild-tales (1)

Κάθε ένα από τα κεφάλαια του Wild Tales θα μπορούσε να γίνει μία μεγάλου μήκους ταινία του Hollywood, που θα έκοβε αρκετά εισητήρια. Το βάθος της ταινίας συνεπώς δεν είναι μεγάλο και κύριο στόχο της έχει να διασκεδάσει και όχι να διδάξει κάτι με τις ιστορίες της. Όμως με λίγο λατίνικο ταμπεραμέντο, ένα καλό σενάριο και αρκετά καλούς στους ρόλους τους ηθοποιούς, ο Szifron δε τα καταφέρνει και άσχημα, και σίγουρα κάνει εμάς εδώ στις Κάννες να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ.

Η ταινία υποστηρίχτηκε αμέριστα από τον Πέδρο Αλμοδόβαρ που μάλιστα βρέθηκε και στην συνέντευξη τύπου της ταινίας στις Κάννες σαν παραγωγός. Ο Αλμοδόβαρ δήλωσε στις Κάννες μπροστά στην κάμερα του Cinefreaks ότι πιστεύει την ταινία και την στήριξε από την αρχή.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές