Ο Γερμανός Γιατρός (Wakolda) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Γερμανός Γιατρός (Wakolda)

Είδος:

, , ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Παταγονία, 1960. Ένας Γερμανός γιατρός συναντιέται με μία οικογένεια από την Αργεντινή, και ζητώντας τους βοήθεια τους ακολουθεί μέχρι το Bariloche. Εκεί η πενταμελής οικογένεια, σκοπεύει να ανοίξει ένα ξυλουργείο στη λίμνη Nahuel Huapi. Πρόκειται για μία οικογένεια πρότυπο. Αυτό όμως προκαλεί για ακόμα μία φορά την εμμονή του γιατρού για αγνότητα και τελειότητα, συγκεκριμένα αυτός παθαίνει ψύχωση με την 12χρονη Lilith, η οποία δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε για την ηλικία της.

Αγνοώντας την πραγματική του ταυτότητα, τον δέχονται σαν καλεσμένο, και εκείνος σιγά σιγά τους κερδίζει με τη χαρισματικότητά του και την ευγένεια, τις επιστημονικές του γνώσεις, αλλά και τα χρήματά του. Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτουν ότι φιλοξενούν έναν από του μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία, τον Josef Mengele, μέλος των SS, και γιατρός που διενεργούσε πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτσ.

Πρόκειται για διασκευή του ομώνυμου λογοτεχνικού έργου της Lucia Puenzo, η οποία εδώ κρατά τη διασκευή του σεναρίου, καθώς και την σκηνοθεσία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους  Alex Brndemuhl, Diego Peretti, και την παλιά μας γνώριμη από τις ισπανικές σαπουνόπερες Natalia Oreiro.

Ενδεχομένως από το τρέιλερ, να λαμβάνετε την αίσθηση ενός δραματικού θρίλερ. Δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Αλλά δεν είναι και από τις ταινίες που θα βγεις από την αίθουσα ενθουσιασμένος ή προβληματισμένος όσο θα έπρεπε θα το θέμα που αναπτύσσει.

Η ευχάριστη έκπληξη για εμένα ήταν η Natalia Oreiro. Ως τηλεοπτική “Μιλάγκρος, η ατίθαση”, ομολογώ πως εξεπλάγην όταν την είδα σε μία τέτοιου είδους ταινία. Αλλά βιάστηκα να κρίνω. Ήταν αξιοπρεπέστατη.  Στα συν, επίσης, είναι η φωτογραφία και γενικά η ατμόσφαιρα.

Επειδή όμως εμείς εδώ στο cinefreaks.gr δεν είμαστε από αυτούς που θα σας αποτρέψουν από το να πάτε σινεμά, θα σας πούμε ότι μπορείτε να πάτε, αλλά οι απαιτήσεις σας πρέπει να είναι περιορισμένες.

Μπείτε εδώ για να δείτε το (ομολογουμένως καταπληκτικό) επίσημο site της ταινίας: http://www.wakolda.com/eng/index.html


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές