Ο Βασιλιάς των Λιονταριών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών


Γράφει:

O “Βασιλιάς των λιονταριών” ανήκει στην περίοδο της λεγόμενης αναγέννησης της Ντίσνεϋ (1989-1999) και είναι η επικερδέστερη ταινία αυτής της εποχής για τα στούντιο παραγωγής. Ήταν η μεγαλύτερη σε εισπράξεις ταινία του 1994 και σήμερα είναι η 16η σε εισπράξεις παγκοσμίως. Η ιστορία του μικρού λιονταριού που χάνει το θρόνο που δικαιούται μετά το φόνο του πατέρα του , επειδή λανθασμένα πιστεύει ότι τον σκότωσε ο ίδιος, και μεγαλώνοντας επιστρέφει για να πάρει πίσω από το θειο του ,και πραγματικό δολοφόνο , ο,τι του ανήκει έχει συγκινήσει γενιές και γενιές θεατών. Έχει στη βάση της ιστορίες της Βίβλου και λίγο από σαιξπηρικό Άμλετ.

Το ειρωνικό είναι ότι η Ντίσνεϋ δε πίστευε στην επιτυχία της ταινίας γιατί δεν έμοιαζε με καμία πριγκιπική ερωτική ιστορία που είχε βγει ως τότε ή θα έβγαινε μετά. Επίσης είχε ως πρωταγωνιστές άγρια ζώα.. και μάλιστα σε μεγάλη γκάμα! Παρόλα αυτά η ταινία είναι η πιο καλοσχεδιασμένη ταινία κινουμένων σχεδίων με τον παραδοσιακό κλασσικό τρόπο! Είναι ταυτόχρονα τρυφερή αστεία συγκινητική και με ηθικό δίδαγμα… και φυσικά το απαραίτητο αισθηματικό στοιχείο. Επίσης είναι η μόνη ταινία μιας μεγάλης περιόδου που ο πρωταγωνιστής δικαιολογεί το ρόλο του (ας το παραδεχτούμε: ούτε ο Αλαντίν, ούτε η Άριελ, ούτε η Σταχτοπούτα , ούτε… ας μην πω και τους υπόλοιπους, ήταν οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της ταινίας τους) και που οι χαρακτήρες έχουν αρκετό βάθος! Η επιτυχία της ταινίας εκτός από κριτικές και box office μεταφράστηκε και σε βραβεία: υποψήφια για 4 Όσκαρ στην κατηγορία της μουσικής και των τραγουδιών κέρδισε τα 2 και υποψήφια για 4 χρυσές σφαίρες κέρδισε τις 3.

Το “Can you feel the love tonight” θα είναι πάντα μέσα στο top5 των καλύτερων τραγουδιών σε μιούζικαλ σε όποια λίστα κι αν κοιτάξεις , ο Σκάρ θα είναι ένας απ τους εξυπνότερους και εμβληματικότερους κακούς των κινουμένων σχεδίων (ακόμα κι αν στο “Be prepared” οι ύαινες παρελαύνουν από μπροστά του με ναζιστική πειθαρχία) και η σκηνή που πέθανε ο Μουφἀσα θα σε κάνει πάντα να κλαις όσο χρονών κι αν εισαι. Αλλά πάντα θα έρχεται η κάθαρση στο τέλος και θα αναφωνείς Hakuna Mattata!!

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές