Αδιανόητες πράξεις - "Unthinkable" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αδιανόητες πράξεις – “Unthinkable”

Είδος:

, , ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Ο Steven Arthur Younger, συλλαμβάνεται από την αστυνομία, μετά από ένα βίντεο που φρόντισε ο ίδιος να διαρρεύσει στα ΜΜΕ,  στο οποίο ενημερώνει ότι κάπου στις ΗΠΑ θα ανατιναχθούν 3 πυρηνικές βόμβες. Ο ίδιος έχει ασπαστεί το ισλάμ, και έχει αλλάξει και όνομα. Η πράκτορας του FBI, Helen Brody, εμπλέκεται στην υπόθεση προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα. Μέσα όμως σε όλα αυτά, έρχεται να δώσει τα φώτα του ο Henry Humphries, ή απλώς «Η». Προστατευμένος από τις αρχές και με ειδικότητα, στην ανάκριση πολιτικών κρατουμένων. Τα αιτήματα του Younger, όμως καθυστερούν να έρθουν στην επιφάνεια. Και τότε ο «Η», αναλαμβάνει να κάνει το «αδιανόητο».Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Σκηνοθεσία του Gregor Jordan, ο οποίος εδώ που τα λέμε, ε, δεν έκανε και κάτι δύσκολο. Σφιχτοδεμένη πλοκή, αξιοπρεπέστατη σκηνοθεσία, αλλά είχε και δυναμικό. Αν τον θυμάστε ίσως να είναι από το τηλεοπτικό Numb3rs. Καμία απογοήτευση εδώ πάντως.
Σενάριο του Peter Woodward. Κασκαντέρ και ηθοποιός ο ίδιος, οι λοιπές σεναριακές του δουλειές, δεν είναι οι διασημότερες των πάντων. Ίσως να τον θυμάστε από το Closing the Ring, με την Shirley Maclaine, αλλά και πάλι πιθανό δε θα το λέγαμε. Εδώ όμως του αξίζει πραγματικά ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ. Γρήγορο, σφιχτό, άρτιο, χωρίς φαμφάρες, και ίσως λίγο αρρωστημένο. Θα καταλάβετε το γιατί όταν το δείτε.
Και πάμε τώρα στο καλό. Τον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο τον κρατά η Carrie Ann Moss, και σίγουρα την θυμάστε σαν Trinity, στο σύμπαν του Matrix. Γενικά την πάω. Παίζει όπως πρέπει. Όχι έναν δύσκολο ρόλο, μεν, αλλά με όσο επαγγελματισμό πρέπει δε. «Η» ο Samuel L. Jackson. Έχει παίξει, και τι δεν έχει παίξει. Από Ταραντίνο, βλ. Django Unchained, μέχρι ηλιθιότητες τύπου Deep Blue Sea και Snakes on a plane. Εδώ τι να πω. ΤΙ ΝΑ ΠΩ! Θα μπορούσε άνετα να σηκώνει όλο το βάρος τις ταινίας πάνω του. Εξαιρετικότατος. Το βάρος όμως μοιράζεται. Διότι μέσα στην ταινία παίζει και ο θεός που ακούει στο όνομα, Michael Sheen. Τον έχετε δει στο “The Queen”, “Frost/Nixon”, μέχρι και στα “Underworld”. Είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Και θα μπορούσε να είναι και στα οσκαρ αυτή του η ερμηνεία, αν η ταινία δεν ήταν τόσο αμφιλεγόμενη. Πρέπει να την δείτε για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Μπορεί να είναι ένα θρίλερ αγωνίας, ένα πολιτικό θριλερ ίσως. Δεν μπορώ να το κατατάξω σε κάποια κατηγορία. Και αυτό γιατί δεν χρειάζεται.

Γιατί να το δείτε: Γιατί σας αρέσουν οι δυνατές ταινίες, οι καλοί ηθοποιοί, οι σεναριακές ανατροπές, οι αρρωστημένες περιπλοκές. (με το αρρωστημένες δεν εννοώ καταστάσεις «SAW». Καμιά φορά ο ψυχολογικός πόλεμος είναι χειρότερος)

Γιατί να μην το δείτε: Γιατί, ε, γιατί, χμ…. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος. Πρέπει να το δείτε.

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το 2010, χωρίς να βγει ποτέ στις αίθουσες, σε κατευθείαν DVD release, πράγμα άδικο.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές