Un Condor - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Un Condor

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί:

Γράφει:

Η βραβευμένη προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί το ταξίδι επιστροφής του SERGIO CONTRERAS στη Χιλή μετά από 38 χρόνια. Από το Σέφιλντ της Αγγλίας στο Πούντα Αρένας, τη νότια άκρη του κόσμου και από τα επιβλητικά Τόρρες ντελ Πάινε στo Σαντιάγο και στην έρημο Ατακάμα, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία ενός ανθρώπου που στα 17 του αναγκάστηκε να φύγει μακριά από τη Χιλή της χούντας, να αυτοεξοριστεί και να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια. Ο Sergio, γεμάτος θετική ενέργεια, δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Μέσα από ένα road trip από τον νότο ως τον βορρά της Χιλής, μια προσωπική ιστορία συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου κόσμου.

Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Το “UN CONDOR”  τον ακολουθεί σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψει τον κοινό χρόνο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Πρόκειται για ένα ταξίδι επιστροφής στα πάτρια εδάφη των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

Ο Sergio μεγάλωσε στην περιοχή μέσα σε μια σκληρή πολιτική ατμόσφαιρα, και κατανόησε  τη σημασία της πολιτικής από πολύ νεαρή ηλικία. Είχε ήδη ενταχθεί στην νεολαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος όταν ήταν 15, ως υποστηρικτής του Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Όταν ο  Αουγκούστο Πινοσέτ ανέλαβε δια της βίας την εξουσία στη Χιλή, ό, τι ο Sergio ήλπιζε φάνηκε να κομμάτιαζεται. Η βία του καθεστώτος Πινοσέτ ήταν τεράστια. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν και εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των 17 χρόνων της δικτατορίας του Πινοσέτ. Ο ίδιος αυτοεξορίστηκε, τον Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες αφότου ο Πινοτσέτ ανέτρεψε την κυβέρνηση Αλιέντε στη Χιλή. Ήταν 17 ετών.

 Τριάντα οκτώ χρόνια μετά αποφάσισε να κάνει το πρώτο του ταξίδι στη Χιλή από τότε που έφυγε. Τον ακολουθούμε μέσα από αυτό το ταξίδι, προσπαθώντας να αισθανθούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Αυτό δεν είναι η δραματική ιστορία ενός Χιλιανού εξορισμένου, αλλά μια σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής, ενός ανθρώπου που ξέρει πώς να επιβιώσει και να εξελίσσεται. Έχοντας ως οδηγό μια έμφυτη αίσθηση της δικαιοσύνης που είναι η πηγή της αληθινής πολιτικής σκέψης, ο Sergio, γεμάτος αισιοδοξία και θετική ενέργεια, μας περιγράφει την αιώνια ιστορία των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές