Τρου Μπλου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τρου Μπλου

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί:

Γράφει:

Είναι τελικά η μακροζωία το αποτέλεσμα πολλών, μικρών αλλά μακροπρόθεσμων πραγμάτων; Η απάντηση δεν κρύβεται πολύ μακριά, μία βόλτα στην ηλιογέννητη Ικαρία αρκεί. Οι κάτοικοι του νησιού φαίνεται πως έχουν ανακαλύψει, καιρό τώρα, μυστικά που κάνουν την ευχή του “χρόνια πολλά”.. πράξη. Σύμφωνα με τις έρευνες λοιπόν, συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου, καταγράφουν υψηλά ποσοστά μακροζωίας, οι επονομαζόμενες «μπλε ζώνες». Εξού και το όνομα του φιλμ Τρου Μπλου που φιλοξενείται φέτος στις αίθουσες του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης δίνοντας έτσι μία υπέροχη μπλε απόχρωση σε μία κατά τ’ άλλα γκρίζα καθημερινότητα.

Ο Χάρης Ραφτόγιαννης παίρνει κάμερα, μικρόφωνο και ταξιδεύει στο νησί του Ικάρου. Με φόντο την αέναη ομορφιά του Αιγαίου κινηματογραφεί μία από τις ομορφότερες ιστορίες αγάπης που, αληθινά, άγγιξε την αιωνιότητα. Ξεπερνώντας εύκολα τα 60 χρόνια γάμου ο Σταμάτης με την “κυρά” του παίρνουν θέση μπροστά στον φακό και πραγματικά ανεβάζουν την συναισθηματική ένταση στα ύψη. Παραδίδουν μαθήματα αγάπης και έρωτα, συντροφικότητας κι αφοσίωσης, στοργής και τρυφερότητας. Σε μία εποχή που φείδεται πάσης φύσεως συναισθημάτων, οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ δείχνουν τον δρόμο της “αθανασίας”.

Πρόκειται για μία ταινία χτισμένη, εξ ολοκλήρου, πάνω σε δύο ρομαντικούς ήρωες που διατηρούν έναν συγκινητικό νατουραλισμό μετατρέποντας έτσι τον θεατή από παρατηρητή σε συμμέτοχο. Μουσική και φωτογραφία δένουν μαεστρικά με ένα αισθαντικό κάδρο που συνθέτει από κοινού το αειθαλές ζευγάρι.

Εν τέλει, Το Μπλε είναι Αληθινό και, αναμφίβολα, εγείρει τις αισθήσεις. Ο απόηχος της εναρμονισμένης ιστορίας, η γαλήνη και η φαινομενική της απλότητα, αφήνει στο φινάλε ολόκληρη την αίθουσα, σχεδόν, σε ονειρική κατάσταση που μπορεί να συμβεί μόνο έπειτα από τις πιο συγκλονίστηκες κινηματογραφικές εμπειρίες. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις ότι αυτές είναι αληθινές..

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές