Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών / Minuscule: La Vallee des Fourmis Perdues - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών / Minuscule: La Vallee des Fourmis Perdues

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί:

Γράφει:

Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικ-νικ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο φυλές μυρμηγκιών. Μία γενναία πασχαλίτσα θα βρεθεί στη μέση αυτής της μάχης. Θα βοηθήσει τα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των κόκκινων μυρμηγκιών. Ένα φανταστικό ταξίδι με μικροσκοπικούς ήρωες…

Τα Τοσοδούλικα ήταν μία μικρού μήκους ταινία, που αργότερα έγινε τηλεοπτική σειρά και ταινία μεγάλου μήκους. Τα σενάρια για τη σειρά και την ταινία ξεκίνησαν ταυτόχρονα. Η σειρά μεταδόθηκε στη Γαλλική τηλεόραση και σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, ενώ στη Γαλλία μόνο έχει πουλήσει περισσότερα από 650,000 DVD. Η ταινία έχει ήδη κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 40 χώρες.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι η ίδια για την ταινία και τη σειρά. Πρώτα γίνονται τα γυρίσματα των φυσικών τοπίων, κι έπειτα προστίθενται τα έντομα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η προσθήκη γίνεται αργά στη διαδικασία με φωτορεαλιστικό rendering. Τα γυρίσματα των τοπίων έγιναν κυρίως στα Εθνικά πάρκα της Γαλλίας Ecrins και Mercantour. Τη μουσική της ταινίας συνέθεσε ο Ερβέ Λαβαντιέ και ηχογραφήθηκε στα Air Studios τουΛονδίνου από μία ορχήστρα 60 μουσικών και υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλιστερ Κινγκ. Ο Κινγκ έχει συνθέσει τη μουσική για ταινίες όπως οι Shrek, Οι Κότες Το’Σκασαν και Χάρι Πότερ.

Όλα τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην ταινία έχουν ένα κοινό παρονομαστή: τη μόλυνση. Ένα τενεκεδάκι, ένα κουτί από σπίρτα, οδοντογλυφίδες κ.ά. Όλα αυτά τα αντικείμενα ήταν ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εκφράσουν οι σεναριογράφοι την οπτική τους για τον καταναλωτισμό και τη μόλυνση.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές