Το τραγούδι του γκρι περιστεριού / The song of the grey pigeon - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το τραγούδι του γκρι περιστεριού / The song of the grey pigeon

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

«Το τραγούδι του γκρι περιστεριού» είναι μια ασυνήθιστη ιστορία μιας ομάδας παιδιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου με φόντο τα σλοβάκικα βουνά. Η συναρπαστική εκδρομή με το δάσκαλο τους θα γίνει γρήγορα μια σειρά από περιπέτειες πότε κρύβοντας έναν στρατιώτη από τους Γερμανούς, πότε βοηθώντας τους αντιστασιακούς ή γνωρίζοντας μια νεαρή Ρωσίδα εκπαιδευμένη για τον ανταρτοπόλεμο. Η παιδική τους ηλικία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την καταστρεπτική δύναμη του πολέμου που φθάνει βαθειά στις ζωές των παιδιών, αλλάζει τα όνειρα και τις επιθυμίες τους και σταματάει απρόσμενα το ξέγνοιαστο παιχνίδι τους. Η ταινία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασσικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Με στέρεο σενάριο, επιδέξιους σκηνοθετικούς χειρισμούς και εξαιρετική φωτογραφία, συνθέτει ένα ύμνο για την ειρηνική ζωή και καταδικάζει τον πόλεμο και το ναζισμό.

H ταινία ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών.

Μια ταινία πρωτοποριακή, τολμηρή ,ένας ύμνος στην ζωή. Ανάμεσα στα κλασσικά αριστουργήματα του παιδικού κινηματογράφου, για την καταδίκη του πολέμου και τον ύμνο της ειρηνικής ζωής.

Το γκρίζο περιστέρι με την σπασμένη φτερούγα σιωπηλός μάρτυρας μιας παράλογης εποχής, γέννημα θρέμμα ενός απύθμενου μίσους, σαν κι αυτό που βλέπουμε να καλλιεργείται κάθε φορά που προετοιμάζονται τέτοιες τραγωδίες.

Μέσα στα τα ερείπια, που αφήνει πίσω του ο πόλεμος, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν την γενναιότητα, την δειλία, την αυταπάρνηση και την προδοσία. Μια ομάδα παιδιών βλέπουν τον όλεθρο να πλησιάζει, βρίσκονται μπλεγμένα μέσα του, συντρίβοντας τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Η παιδική αθωότητα αντιμέτωπη με την καταστρεπτική δύναμη του πολέμου.

Ανάμεσα στα κλασσικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου με στέρεο σενάριο, επιδέξιοι σκηνοθετικοί χειρισμοί και εξαιρετική φωτογραφία, συνθέτει ένα ύμνο για την ειρηνική ζωή και καταδικάζει τον πόλεμο και το ναζισμό.

Η ταινία προβάλλεται καθημερινά στις 18.30 – ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema και 20.30 – STUDIO new star art cinema από τις 2 μέχρι τις 8 Απριλίου


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές