Το Σώμα (El Cuerpo) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Σώμα (El Cuerpo)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Το σώμα μιας γυναίκας εξαφανίζεται από το νεκροτομείο κάτω από ανεξήγητες συνθήκες. Μέσα σε μια νύχτα, ένας αστυνομικός επιθεωρητής πρέπει να διερευνήσει τη μυστηριώδη απώλεια με τη βοήθεια του χήρου συζύγου. Μήπως όμως ο θάνατος δεν σημαίνει πάντα το τέλος;

Από τους παραγωγούς των επιτυχιών «Το Ορφανοτροφείο» και «Τα Μάτια της Τζούλια», η παράδοση του ισπανικού θρίλερ συνεχίζεται. Το Σώμα ήταν η ταινία λήξης του Horrorant Film Festival: Νύχτες Τρόμου 3.

el-cuerpo

Το Σώμα είναι από εκείνα τα θρίλερ που σου γραπώνουν το ενδιαφέρον από την αρχή και το διατηρούν αμείωτο μέχρι και το τέλος. Η πλοκή ακολουθεί τον Alex Ulloa (Hugo Silva) ο οποίος χάνει ξαφνικά την γυναίκα του από ανακοπή καρδιάς. Το πτώμα της μεταφέρεται στο νεκροτομείο, αλλά εξαφανίζεται μυστηριωδώς πριν προλάβει να γίνει η αυτοψία. Ο νυχτερινός φρουρός του νεκροτομείου τρέχει πανικόβλητος από τρόμο και καταλήγει να χτυπηθεί από ένα διερχόμενο αμάξι που τον αφήνει αναίσθητο. Ο επιθεωρητής Jaime Peña (José Coronado) ερευνά το έγκλημα, αλλά οι αναμνήσεις του θανάτου της δικής του γυναίκας μια δεκαετία πριν από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον κάνουν να χάνει συχνά την ψυχραιμία του και τον έλεγχο της κατάστασης.

Γυρισμένη κυρίως μέσα και γύρω από το νεκροτομείο, Η ταινία του Oriol Paulo είναι ένα αριστουργηματικό, μοντέρνο film noir με τα όλα του: απειλητικές σκιές στο φόντο, μακρόσυρτα πλάνα σε σκοτεινούς διαδρόμους, και πολλές σκηνές στις οποίες βλέπουμε μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών και μοιραζόμαστε μαζί τους την αβεβαιότητα του τι πραγματικά συμβαίνει. Για να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ιστορία, ο σκηνοθέτης προσθέτει αρκετά flashback από τις ζωές του Jaime και του Alex, για να δείξει πως το παρελθόν επηρεάζει βαθιά το παρόν.

Η δράση εκτυλίσσεται μια βροχερή νύχτα, κατά την οποία οι χαρακτήρες βρίσκονται περιορισμένοι στον κλειστοφοβικό χώρο του νεκροτομείου. Εκεί ο επιθεωρητής προσπαθεί να αποσπάσει όλη την αλήθεια από τον Alex, ο οποίος του αντιστέκεται σθεναρά, ενώ προσπαθεί συνεχώς να επικοινωνήσει με την ερωμένη του Carla (Aura Garrido) σε μια απόπειρα να διαφύγει μαζί της. Σε αυτό το χαώδες περιβάλλον στο οποίο κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτό που θέλει, η λογική της αιτίας και του αποτελέσματος διαταράσσεται ηθελημένα, αφήνοντας το κοινό να αναρωτιέται συνεχώς για το ποιος είναι πραγματικά ο ένοχος.

Καθώς η πλοκή προχωρά, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα όταν αρχίζουν να προβάλλονται στην οθόνη οι οπτικοποιημένες εικασίες των πρωταγωνιστών για το τι έχει συμβεί. Εκεί πλέον αρχίζει να γίνεται αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς την αλήθεια από τη φαντασία και όλο αυτό το μπέρδεμα κάνει την τελική αποκάλυψη ακόμα πιο σοκαριστική και απρόβλεπτη.

Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές από όλο το cast, αλλά εκείνος που ξεχωρίζει είναι ο Coronado στο ρόλο του γεμάτου ενοχές επιθεωρητή. Το Σώμα είναι ένα από τα καλύτερα θρίλερ μυστηρίου των τελευταίων χρόνων και του αξίζει σίγουρα ο τίτλος του μοντέρνου κλασσικού.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές