Those People - Η έκπληξη του φετινού Outview - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Those People – Η έκπληξη του φετινού Outview

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Ο εικοσιεξάχρονος ζωγράφος Charlie είναι ερωτευμένος εδώ και δεκαπέντε χρόνια με τον παιδικό του φίλο και γόνο μιας ξεπεσμένης οικογένειας νεοϋρκέζων μεγαλοαστών, τον Sebastian. Ο Sebastian όμως φαίνεται να χρησιμοποιεί τον Charlie απλά ως συναισθηματικό δεκανίκι. Όταν ένας γοητευτικός πιανίστας, λίγο μεγαλύτερος από τους δύο νεαρούς, διεκδικήσει ερωτικά τον Charlie, οι δύο φίλοι θα έρθουν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με την προβληματικότητα της σχέσης τους.

ThosePeople

Μόνο ευχάριστα εκπλήσσει το πρωτόλειο του Joey Kuhn, κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον γιατί, ενώ αποτελεί την πτυχιακή εργασία του δημιουργού είναι τόσο ραφιναρισμένο που δεν θυμίζει σε τίποτα φοιτητική απόπειρα, και δεύτερον γιατί ενώ είναι μια ταινία με gay ήρωες, τα θέματα που τους βάζει να αντιμετωπίζουν είναι πανανθρώπινα.

Είναι πραγματικά αναζωογονητικό να βλέπεις μια gay ταινία που δεν ποντάρει στην σεξουαλική ιδιαιτερότητα των πρωταγωνιστών της, και στα προβλήματα που αυτή τους προκαλεί σε κοινωνικό επίπεδο. O ήρωας μας εδώ, ο Charlie, δεν παλεύει ούτε με το ρατσισμό, ούτε με τις κοινωνικές ανισότητες, ούτε καν με την αυτοαπόρριψη που δύναται να προκαλέσει η συνειδητοποίηση μιας gay σεξουαλικής ταυτότητας. Είναι απλά ένας σχετικά άπειρος νεαρός, ερωτευμένος με έναν μαλάκα.  Θα μπορούσε να συμβεί, και μάλλον έχει συμβεί, στον καθένα μας, ανεξαρτήτως φύλου και προσανατολισμού. Τα προβλήματα καρδιάς άλλωστε είναι κοινά για όλους, φαίνεται να μας λέει ο σκηνοθέτης, χωρίς να χρειαστεί καν να το ξεστομίσει, και μας παραδίδει μια πιο θαραλλέα και σκοτεινή εκδοχή του “One Day” με ομοφυλόφιλους πρωταγωνιστές.

1432833978_11337019_969885573024470_1483414899841518230_o-720x433

Με αρωγό του ενα cast σχετικά άγνωστων αλλά πραγματικά καταπληκτικών ηθοποιών, o Kuhn πλάθει μια ταινία που μιλά με απλότητα και ευθύτητα, για τους τρόπους που εφευρίσκουν οι άνθρωποι προκειμένου να προφυλαχτούν από την αγάπη. Μπορεί οι διάλογοι του να μην βρίθουν ευφυίας, αλλά και οι ήρωες του δεν είναι υπερβολικά έξυπνοι. Μιλάνε ακατάπαυστα για τα συναισθήματα τους, όμως ούτε οι ίδιοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τους εαυτούς τους. Τουλάχιστον τους καταλαβαίνει ο δημιουργός κι εκθέτει με λεπτότητα αυτές τους τις αδυναμίες, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή, για πρωτάρη, ικανότητα να σκιαγραφεί τρισδιάστατους χαρακτήρες.

Το μόνο που απογοητεύει κάπως στο φιλμ, είναι μερικοί σποραδικοί μελοδραματισμοί και  το φινάλε, που αν και παραμένει ρεαλιστικό, είναι λίγο περισσότερο αισιόδοξο από αυτό που προδικάζει η πλοκή και οι χαρακτήρες.

Παρόλα αυτά, μόνο αξιέπαινη είναι η δημιουργία του νεαρού Kuhn, ο οποίος μ’ένα μηδαμινό budget καταφέρνει να στήσει μια ταινία με αξιοπρόσεκτο production value, εκπλεπτυσμένη σκηνοθέσια, θαυμάσιες ερμηνείες και ενδιαφέρουσα φωτογραφια.

H ταινία θα προβληθεί ξανά στο φετινό Οutview Film Festival  στις 24 Απριλίου (17:00) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να της δώσετε μια ευκαιρία.

ThosePeopleImage

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές