Thor: The Dark World - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Thor: The Dark World


Γράφει:

Ο Thor παλεύει να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Malekith σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι. Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Odin, ούτε ο κόσμος του Άσγκαρντ μπορούν να αντέξουν, ο Thor καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την Jane Foster και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει τα πάντα για να σώσει τους άλλους.

Η Natalie Portman δεν έπαιξε στους Avengers και αυτό θα έπρεπε να το εξηγήσει κάποιος στο Thor 2. Δεν θεωρούμε εξήγηση την δευτερολέπτων αναφορά της. Τέτοια εξήγηση μη περιμένετε όμως, απλά η Jane Foster βρίσκονταν αλλού και όχι στην Νέα Υόρκη. Έτσι το Thor 2 ξεκινά εκεί που τέλειωσαν οι Avengers, στον γυρισμό του Thor και του Loki στον Άσγκαρντ και την κατάσταση όπως θα διαμορφωθεί εκεί. Έτσι ο Loki βρίσκεται κλειδωμένος σε ένα κελί, ενώ ο Thor δίνει ανούσιες μάχες σε κάποιο από τα εννιά realms που δεν μας απασχολεί και πολύ, πέρα από το γεγονός ότι ένας από τους κρατούμενους που θα φέρει μαζί του από το συγκεκριμένο realm θα είναι ένας από τους κεντρικούς κακούς της ταινίας.

Η Jane Foster θα βρει στο μεταξύ ένα μέρος όπου οι κανόνες της φυσικής δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε και θα βάλει μέσα της ένα υιό που θα είναι ο κόκκινος αιθέρας, το μεγάλο όπλο που θα θέλει να χρησιμοποιήσει ο Malekith για να καταστρέψει τον κόσμο. Όλα αυτά στην αναζήτηση του αγαπημένου της Thor.

To Thor 2 εξελίσσει την ιστορία του δαιδαλώδους πλέον σύμπαντος της κινηματογραφικής Marvel, θα θέσει βέβαια όμως ερωτήματα πιο πολλά από αυτά που θα απαντήσει. Αυτό το τελευταίο όμως είναι και όλη η ουσία της ταινίας, καθώς κατά τα άλλα κατά την γνώμη μου ο κακός της ιστορίας δεν είναι ο Loki που είδαμε στους Avengers και έτσι δεν προσφέρει τις ανάλογες συγκινήσεις. Αντίθετα ο Loki είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της παράστασης του δεύτερου Thor. Δεν είναι απλά ένας κακός που γίνεται καλός και γίνεται κακός κλπ κλπ. Είναι ο μέγιστος αντιήρωας, παραμελημένος αδερφός που θέλει να γίνει βασιλιάς, και η ταινία θα του δώσει το περιθώριο να αναπτυχθεί σαν χαρακτήρας και να δώσει το κάτι παραπάνω στην επική μάχη για την επιβίωση των εννέα realms. Πέρα από τον Loki, την ψήφο μας την παίρνουν και οι σκηνές της Jane Foster στον Άσγκαρντ, που ίσως θα έπρεπε να είναι ακόμη περισσότερες.

Η ταινία κλείνει με τον Thor να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, και γέφυρες για τρεις(!!!!) νέες ταινίες… Τους Avengers 2 που θα δούμε το 2015, ένα πιθανό Thor 3, αλλά και το  Guardians of the Galaxy που θα δούμε από την Marvel τον Σεπτέμβριο του 2014. Για να μη πούμε ότι η ταινία ανοίγει γέφυρες ανάμεσα στα σύμπαντα των Avengers και του Gardians of the Galaxy, που μυρίζει Avengers 3.

Κλείνοντας να πούμε ότι η ταινία δεν είναι κακή, δεν είναι όμως ούτε Avengers ούτε Iron Man 3. Οι πολλές ανούσιες σκηνές μαχών δε βοηθάνε στο να κρατήθεί το ενδιαφέρον στην πλοκή, ενώ έχουν γίνει πλέον κλισέ μετά από τόσες ταινίες υπερηρώων. Το σίγουρο είναι πως με αυτά και μ αυτά η Marvel έχει βγάλει ήδη 8 ταινίες για τους Averngers ήρωές της, θα βγάλει άλλες 2 στα επόμενα χρόνια, ενώ προγραμματίζει άλλες τουλάχιστον τέσσερις. Κοινώς για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμη θα ασχολούμαστε μαζί της, σε ταινίες που η μυθολογία τους αρχίζει να περιπλέκεται και να μοιάζει με σειρά τηλεόρασης, χωρίς αυτό να πτοεί τους fan βέβαια.

Και μία συμβουλή: ΜΗΝ φύγετε από την αίθουσα αν δεν τελειώσουν οι τίτλοι τέλους. Η ταινία έχει όχι μία αλλά δύο σκηνές μετά τους τίτλους τέλους. Γι αυτές έχουμε ξεχωριστό άρθρο.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές