This is the end - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

This is the end

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

Ο Jay Baruchel επισκέπτεται τον παλιό του φίλο Seth Rogen στο Los Angeles ελπίζοντας πως θα αράξουν και θα περάσουν καλά όπως παλιά. Μετά από λίγες ώρες και -λίγες ουσίες..- ο Seth ανακοινώνει στον Jay πως ο James Franco έχει καλέσει κόσμο στο σπίτι του και του προτείνει να πάνε. Παρά τις αντιρρήσεις του Baruchel, που δεν συμπαθεί πολλούς από τους παρευρισκόμενους, οι δύο φίλοι καταλήγουν σε ένα ξέφρενο πάρτι πηγμένο στις διάφορες διάσημες προσωπικότητες του χώρου όπως η Emma Watson, ο Jonah Hill, η Rihanna, ο Craig Robinson και ο Michael Cera.

this is the end3

Όταν ο Jay αποφασίζει να φύγει, ο Seth τον συνοδεύει μέχρι το πλησιέστερο παντοπωλείο. Ένας ξαφνικός σεισμός αναταράσσει τα πάντα γύρω τους, οι ουρανοί ανοίγουν και στήλες γαλάζιου φωτός τραβούν κάποιους από τους ανθρώπους προς τον ουρανό. Τρομαγμένοι τρέχουν προς το σπίτι και βρίσκουν τους πάντες να παρτάρουν ανενόχλητοι. Ο  Baruchel προσπαθεί να εξηγήσει στους υπόλοιπους πως εκείνη τη στιγμή ζουν την Αποκάλυψη. Φυσικά δεν τον πιστεύει κανείς, μέχρι τον επόμενο σεισμό που θα τους οδηγήσει όλους έξω από το σπίτι, θα ανοίξει ένα τεράστιο ρήγμα μέσα στο οποίο θα πέσουν πάρα πολλοί, κι όλα αυτά μέσα σ’ ένα φλεγόμενο τοπίο.

this-is-the-end-movie-trailer-2013-screenshot-end-of-world

Το This is the end ξεκίνησε το 2007 από βιντεάκι-trailer  1 και μισού λεπτού, για να εξελιχθεί σε 9λεπτη μικρού μήκους ταινία εν ονοματι  Jay & Seth Vs. The Apocalypse, οι πρωταγωνιστές της οποίας αποφάσισαν να την προάγουν σε  μεγάλου μήκους  παραγωγή.

Πίσω από ένα πολύ πρωτότυπο σενάριο βλέπουμε ακραίες διαφορές μεταξύ των χαρακτήρων. Ο Jonah Hill, αγαπητός σε όλους ανεξαιρέτως, ξεμπροστιάζεται όταν, μετά από μια παράκλησή του προς τον Κύριο να σκοτώσει τον Jay, καταλαμβάνεται από δαιμονικό πνεύμα. Ο επιφανειακός κουλτουριάρης Franco έχει άποψη για όλα και μόνο λίγο πριν το τέλος αποδεικνύει την ναρκισσιστική φύση του. Οι κεντρικοί χαρακτήρες  Baruchel και Roger βρίσκονται σε μια μόνιμη αντιπαράθεση, καθώς η φιλία τους έχει φθαρεί εξ αιτίας του τόσο διαφορετικού τρόπου ζωής τους, στο τέλος όμως συνειδητοποιούν την αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους και ανταμοίβονται γι’αυτό με μια θέση στον παράδεισο.

This Is The End2

Πολύ ζωηρές ερμηνείες, συνεχής ένταση και ανατροπές κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Σίγουρα είναι μια ευχάριστη χολυγουντιανή κωμωδία που όμως δεν μοιάζει με όλες τις άλλες. Το χιούμορ δέν είναι μόνο φτηνό, το splatter δεν είναι υπερβολικό αλλά διασκεδαστικό, ενώ οι αντιπάθειες και ο (αυτο)σαρκασμός μεταξύ των διάσημων προσώπων δίνουν μια ιδιαίτερη νότα στην αίσθηση που αυτό το δυσλειτουργικό γκρουπ επιζώντων δεν μπορεί να ξεπεράσει, ούτε στο χείλος της καταστροφής του κόσμου. Αντίθετα καταλήγουν απλά να  χύνουν όλοι το φαρμάκι τους μπροστά στη κάμερα των εξομολογήσεων.

Πριν την επιλέξετε ρίξτε μια ματιά στο youtube για την πρώιμη έκδοσή της που κινείται σε παρόμοια πλαίσια. Βέβαια το  This is the end κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις από την αρχή μέχρι το τέλος.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές