The Walk / Βόλτα στο κενό - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Walk / Βόλτα στο κενό

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , , , , ,

Γράφει:

Η πραγματική ιστορία του σχοινοβάτη από την Γαλλία που κατάφερε να αγγίξει το ακατόρθωτο γίνεται τρίτη φορά ταινία, αυτή την φορά υπό την σκηνοθεσία του Robert Zemeckis.

Στην Γαλλία ζούσε μια φορά και έναν καιρό, ένας φιλόδοξος σχοινοβάτης με το όνομα Philippe Petit ήταν ένας παράτολμος νεαρός – όπως όλοι στο χόμπι του αυτό – που απολάμβανε την αίσθηση ενός ασυνήθιστου αθλήματος.

Στην πορεία της ζωής του θα συναντήσει αρκετούς ανθρώπους και δασκάλους του χώρου, που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει ότι έχει αρκετό ταλέντο, αλλά πως χρειάζεται να προσέξει την υπερβολική του τόλμη.

Μια μέρα θα θελήσει να γίνει πάρα πολύ γνωστός για αυτή του την αγάπη και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν τον έβλεπε αρκετός κόσμος.

Οι φίλοι του και η κοπέλα του τον στηρίζουν, όμως βλέπουν κάτι το παράτολμο σε εκείνον από την πρώτη στιγμή. Μια μέρα και ενώ θα δει μια φωτογραφία από τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, το 1973 που εκείνον τον καιρό ακόμα χτίζονταν, θα σκεφτεί πως αυτό το σημείο θα έπρεπε να είναι το επόμενο του άλμα.

the-walk

Η πορεία που θα τραβήξει για να οργανώσει το γλυκό του «έγκλημα», που θα πραγματοποιήσει τελικά στις 7 Αυγούστου 1974, για περίπου 45 ολόκληρα λεπτά, η ομάδα που θα συνοψίσει, οι φωνές, οι συγκινήσεις και η μανία για το «απόλυτο» συγκεντρώνονται στην ταινία.

Με την βοήθεια μάλιστα του 3D, όπως το παρακολουθήσαμε, θα νιώσετε αρκετές φορές πως είστε αρκετά κοντά στους πύργους θα βλέπετε πόσο θεόρατοι είναι, αλλά και φυσικά, πόσο ψηλά ήταν το εκάστοτε ύψος που τολμούσε ο πρωταγωνιστής.

Η ταινία παρουσιάζει αρκετά τα μουσικά χρώματα του γαλλικού και γενικά του ευρωπαικού κινηματογράφου, με αρκετές στιγμές να περικλείονται στο πλαίσιο της κοινωνικής – σαρκαστικής και δραματικής εξέλιξης. Υπάρχουν και κάποιες στιγμές που νιώθεις πως τα συναισθήματα του πρωταγωνιστή για τον κόσμο γύρω του και για την συμπεριφορά του στους άλλους, παραγκωνίζονται και γίνονται υπερβολικά, αλλά αυτό είναι και το στυλ ενός «τρελού» με το επάγγελμα του.

Ο σκηνοθέτης του βραβευμένου «Ο Ναυαγός» ετοίμασε ένα συναισθηματικό φιλμ που θυμίζει το στυλ των 90’ς με 00’ς. Μια σταδιακή αλλά σίγουρη αναμέτρηση με κοινωνικές ηθικές αξίες και τα συναισθήματα πάντα με την έμπνευση από το βιβλίο του ίδιου του Petit που φέρει τον τίτλο «To Reach the Clouds».

Με έναν Joseph Gordon-Levitt να αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο αφοσιωμένος ήταν στον ρόλο του, ενσαρκώνει πιστά έναν άνθρωπο μικρότερης ηλικίας και περισσότερο τσαλακωμένο, από άλλους ρόλους τους. Ταυτοχρόνως, να τονίσουμε πως κατάφερε μέσα σε 8 ημέρες να μάθει την τέχνη της σχοινοβασίας, χωρίς να έχει καμία προηγούμενη γνώμη για αυτό, από τον ίδιο τον Philippe Petit, κατά τα γυρίσματα της ταινίας.

Ακόμα, ο Levitt πετυχαίνει πολύ καλά την γαλλική προφορά, όσο και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, σε ένα σενάριο όπου εκτιμάται η διαφορετική γλώσσα, πέρα από αυτή των Αγγλικών.

Ετοιμαστείτε για μια φρέσκια ταινία που εκφράζει το καλλιτεχνικό πάθος, τις συγκινήσεις, την χαρά και την καθιέρωση, αλλά και τις απογοητεύσεις, τις οποίες και υπενθυμίζει κάθε τόσο, όταν μας απορροφά υπερβολικά πολύ αυτό το «κάτι».


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές