Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου - Η νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη, έρχεται στο σινεμά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου – Η νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη, έρχεται στο σινεμά


Γράφει:

Ένας μοναχικός καλόγερος προσπαθεί να διαχειριστεί την αβάσταχτη λύπη και µοναξιά που ξαφνικά και αναπάντεχα επιστρέφουν, όταν χάνει τη µοναδική συντροφιά του. Τη σκυλίτσα του. Εντονότατα συναισθήµατα θα τον κάνουν να « συνοµιλήσει » µε το παρελθόν του και µε αυτή την «ταπεινή» για πολλούς, αφορµή, θα καταλάβει πολλά και θα επανατοποθετήσει την πορεία και τη ζωή του.

Μετά από 9 χρόνια συνεχούς προσπάθειας του σκηνοθέτη Γιάννη Λαπατά, η ταινία κατάφερε να γυριστεί, και πλέον είναι έτοιμη να πάρει τον δρόμο της για τις αίθουσες.

Το σημαντικό που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι η παραγωγή της ταινία έχει γίνει από την ARTemis Production. Πρόκειται για ένα συνεταιριστικό γραφείο παραγωγής, το µοναδικό στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2014 από επαγγελµατίες Τεχνικούς όλων τον κλάδων και των ειδικοτήτων: ∆. Φωτογραφίας – Σκηνογράφους – Ηχολήπτες – Μοντέρ – Ενδυµατο λόγους – Β. Σκηνοθέτες – Β. Κάµερας – Β. Ηχολήπτες – Ηλεκτρολόγους – Μακενίστες. Μέχρι σήµερα η ARTemis Productions έχει ολοκληρώσει τις παρακάτω παραγωγές:

«Watt & Volt» / 6 Τηλεοπτικά ∆ιαφηµιστικά Spot, σκηνοθεσία Γιάννης Β. Λαπατάς

«Γλωσσοδέτες» / Ντοκιµαντέρ µεγάλου µήκους, σκηνοθεσία Σίµος Κορεξενίδης

«Η ∆εξιά Τσέπη του Ράσου» / µεγάλου µήκους ταινία, σκηνοθεσία Γιάννης Β. Λαπατάς

«Ο Μάγκας» / Ταινία µικρού µήκους, σκηνοθεσία Αλέξανδρος Κακανιάρης

«∆ωµάτια Μνήµης – Περιπλάνηση στον Κόσµο της Λούλας Αναγνωστάκη» / Έκθεση – Εικαστική Εγκατάσταση / Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Λαπατάς, σημειώνει: “… έτσι ξαφνικά και ανεξήγητα η Σίσσυ του, η συντροφιά του, η ανάσα που είχε δίπλα του, το σκυλάκι του που του θύµισε να γελάει, να κλαίει, να θυµώνει, να νιώθει πάλι. Η Σίσσυ του, που τον ξαναζωντάνεψε, είναι… έτσι ξαφνικά και ανεξήγητα… ένα άψυχο κορµάκι…!!! Ο Βικέντιος καταρρέει, διαλύεται, όµως τολµάει και ακούει την µέσα του φωνή. Πιο µόνος και πιο πονεµένος από ποτέ διεκδικεί την κηδεία της, της αποδίδει τιµές, αφοσιώνεται στα µωρά της και παλεύει για την διαδοχή. Η ∆εξιά τσέπη του ράσου είναι η «περιπέτεια» ενός συναισθήµατος που µε µια “ταπεινή” για τους πολλούς αφορµή, γιγαντώνεται και ξεχειλίζει. Είναι το ταξίδι µιας στεγνωµένης και µοναξιασµένης ψυχής, που όταν καταρρέει και διαλύεται, ακούει την δική της φωνή. Είναι η «απλή» ιστορία ενός «απλού» ανθρώπου, που µιλάει µέσα από τα “µικρά” για τα «µεγάλα». Ο Μακριδάκης ξεδιπλώνει την ιστορία του Βικέντιου και της Σίσσυς, µε µια γλώσσα ουσιαστική, µεστή, καίρια και όσο χρειάζεται περίτεχνη, µε λέξεις και φράσεις σπάνιας ακρίβειας, νοήµατος και συναισθήµατος. Με συνεχή δε µικρά αφηγηµατικά ξαφνιάσµατα «συντονίζει» το συναίσθηµα του.”

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιάννη Λαπατά, με την διασκευή του σεναρίου να υπογράφει η Στέλλα Βασιλαντωνάκη.

Πρωταγωνιστούν οι: Θοδωρής Αντωνιάδης, Γεράσιµος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Πέτρος Ξεκούκης, Λάµπρος Σταυρινόπουλος, Ερρίκος Μηλιάρης, Αναστάσης Λαουλάκος, η Μπαλού ως Σίσσυ, Ηρώ Μουκίου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρία Σκουλά και Γιάννα Κανελλοπούλου.

 

 

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές