The Purge: Election Year - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Purge: Election Year

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Δύο χρόνια μετά την επιλογή του να μην σκοτώσει τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον γιο του, ο πρώην αστυνομικός Barnes έχει γίνει ο επικεφαλής της φρουράς της γερουσιαστού Charles Roan, το φαβορί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές λόγω της υπόσχεσης της να καταργήσει την Κάθαρση.

Επεκτείνοντας το εκρηκτικό σύμπαν των ταινιών που έχουν κάνει φοβερή εισπρακτική επιτυχία, ξεπερνώντας τα 200 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, το The Purge 3 αποκαλύπτει το νέο τρομακτικό κεφάλαιο της ετήσιας νύχτας αναρχίας που έχουν νομιμοποιήσει οι Νέοι Ιδρυτές της Αμερικής, κατά τη διάρκεια της οποίας όλα επιτρέπονται, ακόμα και ο φόνος, χωρίς επιπτώσεις.

Για μια ακόμη φορά ο DeMonaco συνεργάζεται με τους παραγωγούς Jason Blum (Paranormal Activity, Insidious και Sinister), τους συνεταίρους της Platinum Dunes Michael Bay, Brad Fuller και Andrew Form (Χελονονιντζάκια, The Texas Chainsaw Massacre, Ouija) και τον Sebastien K. Lemercier ( Γκέτο 13, Four Lovers).

The-Purge-Election-Year

Το The Purge: Election Year εκμεταλλεύεται την επικαιρότητα των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες που πλησιάζουν και αποφασίζει να στήσει την πλοκή πάνω σε αυτό το θέμα, πετυχαίνοντας ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα για τα δεδομένα της σειράς, καθώς μπορεί εύκολα να θεωρηθεί η καλύτερη ταινία από τις τρεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει κάποια σημαντικά ελαττώματα.

Ξεκινώντας από τα καλά, μια ευχάριστη έκπληξη του τρίτου Purge ήταν το χιούμορ του. Η προσθήκη του κωμικού στοιχείου για να ελαφρύνει την πολύ βαριά ατμόσφαιρα της ταινίας ήταν κάτι πολύ θετικό. Παρά τις πολλές σκηνές έντασης, υπάρχουν αρκετές καλόγουστες ατάκες που με το σωστό τους timing καταφέρνουν να αποσπάσουν κάποια γέλια από το κοινό. Κανείς όμως δεν πάει να δει μια ταινία Purge μόνο για το γέλιο, αυτό που θέλει είναι το σασπένς και η αγωνία μιας νύχτας που επιτρέπονται ακόμα και οι φόνοι. Μπορεί κανείς να περιμένει ότι μια τρίτη ταινία ενός τέτοιου είδους franchise θα έχει χάσει τη μαγεία της, αλλά παραδόξως το Election Year καταφέρνει να σε κρατήσει στην άκρη της θέσης σου σε αρκετές από τις σκηνές του. Όπως και στο παρελθόν, η ταινία ακολουθεί τους χαρακτήρες στους δρόμους της ημέρας της Κάθαρσης, με τον καθένα να χαράζει το δικό του μονοπάτι μέσα σε ένα χαοτικό σκηνικό παρανοϊκής βίας. Πέρα από τις πολλές αιματηρές σκηνές βασανιστηρίων και θανάτων η ταινία διαθέτει μια αξιοπρεπή και ενδιαφέρουσα πλοκή η οποία σε κάνει να νοιαστείς για τους πρωταγωνιστές της και να αγωνιάς για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα πεθάνει.

Ένα από τα αρνητικά της ταινίας ήταν το ότι πολλοί από τους ηθοποιούς το παρακάνουν με τις ερμηνείες τους, προσπαθώντας λίγο παραπάνω απ’ ότι χρειαζόταν, καθώς επίσης και η υπερβολική αθυροστομία από κάποιους άλλους με σκοπό να σε κάνουν να τους μισήσεις, που κάποιες στιγμές όμως είναι τόσο αναίτια και εκτός ορίων που προκαλεί αμηχανία. Επίσης, αν και η ταινία έχει αρκετές καλογυρισμένες σκηνές βίας και τρόμου, ίσως κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να λείπουν ή να είναι λίγο μικρότερες, ώστε να δοθεί λίγο παραπάνω χρόνος στη πλοκή και στο ενδιαφέρον πολιτικό θέμα που τίθεται αυτή τη φορά, το οποίο δεν αναπτύσσεται όσο θα έπρεπε.

Σε γενικές γραμμές το The Purge: Election Year είναι μια διασκεδαστική ταινία, με τις απαραίτητες δόσεις δράσης, splatter και αγωνίας που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους. Έχει γρήγορο ρυθμό και ενδιαφέροντες χαρακτήρες οπότε δύσκολα θα βαρεθεί κανείς σε αυτά τα 105 λεπτά που είναι η διάρκεια της.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές