The Magnificent Seven - Και οι Επτά Ήταν Υπέροχοι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Magnificent Seven – Και οι Επτά Ήταν Υπέροχοι


Γράφει:

Λαμβάνοντας χώρα στα 1870’s και λίγο μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, η πόλη του Rose Krick βρίσκεται υπό την πολιορκία του Bartholomew Bogue, ενός πλούσιου και αλλαζονικού βιομηχάνου της εποχής όταν οι κάτοικοι της περιοχής αποφασίζουν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Ζητώντας την βοήθεια και την προστασία επτά ικανών ανδρών- με αρχηγό τους τον Sam Chisolm, εκείνοι προετοιμάζονται για την αιματηρή αναμέτρηση. Στην πορεία του χρόνου, όμως, αντιλαμβάνονται ότι μάχονται για πολλά περισσότερα από μερικά χρήματα.

Image result for the magnificent seven 2016

Η νέα εκδοχή των “Υπέροχων” είναι γεγονός. Αυτή την φορά στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Antoine Fuqua (The Equalizer, Olympus Has Fallen) και, η αλήθεια είναι, πως δεν τα πάει άσχημα. Με μια αρμονική- σχεδόν- δουλειά, όμορφα πλάνα και χορταστικές σκηνές μάχης ο Fuqua καταφέρνει να χτίσει ένα όχι τόσο καταστρέπτικο remake- όπως μας έχει συνηθίσει το Hollywood τα τελευταία χρόνια. Το σενάριο έχουν αναλάβει οι ταλαντούχοι Nic Pizzolato (δημιουργός του αριστουργηματικού True Detective) και Richard Wenk (The Expendables 2, The Equalizer) βασιζόμενοι στους προηγούμενος “Επτά” οι οποιοί και αυτοί με την σειρά τους ήταν στηριγμένοι σε μία από τις ιστορικότερες ταινίες του σύγχρονου σινεμά, τους 7 Σαμουράι του Akira Kurosawa. Επιλέγοντας να αλλάξουν λίγο την κλασική ιστορία, στην φετινή ταινία ο βασικός εχθρός είναι ο πολεμοχαρής βιομήχανος Bartholomew Bogue, και καταφέρνουν να κατασκευάσουν ένα φιλμ ξεκάθαρο και ενδιαφέρον, μα όχι ιδιαίτερα ξεχωριστό ή πρωτότυπο.

Οι ερμηνείες των “Επτά” ίσως να μην ήταν “Υπέροχες”, όμως ήταν καλοδουλεμένες χωρίς να αφήνουν πολλά περιθώρια παρατηρήσεων. Στον ρόλο του αρχηγού Sam Chisolm είναι ο επιβλητικός Denzel Washington ενώ πλαισιώνεται από τους Chris Pratt, Ethan Hawke και Vincent D’Onofrio στους αντίστοιχους ρόλους των Josh Farraday, Goodnight Robicheaux και Jack Horne, καταλήγοντας σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Στην Επτάδα περιλαμβάνονται, επίσης, οι Byung-hun Lee ως ο μυστηριώδης Billy Rocks και ο Manuel Garcia-Rulfo ως ο μεξικάνος Vasquez. Η ομάδα κλείνει με τον νεαρό Martin Sensmeier που υποδύεται τον ινδιάνο Red Harvest- αποτελώντας τον προσωπικό αγαπημένο μου-, σε έναν ρόλο που δεν λέει πολλά μα κερδίζει αμέσως το πλήθος. Η μοναδική γυναίκα του καστ είναι η Haley Bennett, υποδυόμενη την διψασμένη για εκδίκηση Emma Cullen- και επιτυγχάνει να είναι πολλά περισσότερα, πέρα από την σεξι κοκκινομάλλα του φιλμ.

Image result for the magnificent seven 2016 wallpaper

Οι σκηνές μάχης είναι αρκετά επιτυχημένες όπως και τα περισσότερα ηχητικά και εικονικά εφέ, μα δεν καταφέρνει να μην υποπέσει στα συνηθισμένα κλισέ. Έτσι, θα έρθουν πολλές φορές στο μυαλό των θεατών εικόνες από παρόμοιες ταινίες του είδους- των τελευταίων χρόνων- όπως το The Hateful Eight το Django Unchained ή ακόμη και το πιο ανάλαφρο The Lone Ranger- προκαλώντας μια κάποια σύγχυση και αποδεικνύοντας ότι τα φιλμ που έχουν σχέση με Άγρια Δύση και Cowboys, χρειάζονται μια ριζική ανανέωση αφού η έλλειψη πρωτοτυπίας είναι έντονη (εδώ και πολλά χρόνια).

Συνοψίζοντας, το φιλμ σίγουρα δεν είναι το αριστούργημα του Kurosawa αλλά, πάλι καλά, δεν είναι το πιο απογοητευτικό remake με το οποίο έχουμε κληθεί να έρθουμε αντιμέτωποι. Απεναντίας, το κοινό και οι φανς των Western θα φύγουν μάλλον ικανοποιημένοι συζητώντας για την- απρόσμενη- υπεροχή των “Υπέροχων” για αρκετό καιρό.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές