The Lego Movie - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Lego Movie

Είδος:

, , , ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Ο Emmet Brickofski (Chris Pratt) είναι απλός χτίστης, χαρούμενος μονίμως και ευχαριστημένος με την βαρετή καθημερινότητά του. Το μόνο που τον ενοχλεί είναι ότι περνάει απαρατήρητος, σχεδόν από τους πάντες. Αλλά με το βιβλίο του, το οποίο του δίνει οδηγίες για το πως θα είναι καλύτερα η μέρα και η ζωή του γενικά, παίρνει θάρρος και ενέργεια για την κάθε μέρα. Όταν όμως ένα βράδυ η βάρδια του στο εργοτάξιο τελειώνει, παρατηρεί μία ύποπτη φιγούρα να ψάχνει κάτι. Και τότε είναι που γνωρίζει την Wyldstyle, ή αλλιώς τη Ζόρικη, (Elisabeth Sparks), η οποία είναι σε αναζήτηση ενός αντικειμένου ικανού να συμπληρώσει την προφητεία, το “Τουβλάκι της Αντίστασης”. Η προφητεία λέει πως αυτός που θα βρει το τουβλάκι, θα είναι ο Materbuilder, ο αρχιχτίστης, που θα εμποδίσει τον Τύραννο (Will Ferrel) από το να τελειοποιήσει το σατανικό του σχέδιο. Να κολλήσει μία για πάντα το σύμπαν, και να διατηρήσει την απόλυτη τάξη σε όλα τα βασίλεια του κόσμου. Το “Τουβλάκι της Αντίστασης” κολλάει στην πλάτη του Emmet και τότε εκείνος και η Ζόρικη ξεκινάνε ένα ταξίδι για να συναντήσουν τον Μάγο (ινδιάνος-χίπις), που ξέρει τα πάντα για την προφητεία και πρέπει να είναι εκείνος ο οποίος θα οδηγήσει τον Emmet στο να εκπληρώσει την προφητεία και να σώσει τον κόσμο. Με τη διαφορά ότι ο Emmet δεν έχει φαντασία, και είναι παντελώς άχρηστος. Θα φτιαχτεί έτσι μία ομάδα που θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Emmet και να εμποδίσει τον Τύραννο. Μέσα σε αυτή, ο Batman, ένας αστροναύτης του 80, με όνειρο να χτίσει το δικό του διαστημόπλοιο, ένας πειρατής ρομπότ, και μία γάτα που κάνει μόνο θετικές σκέψεις, αλλά έχει εκρήξεις θυμού.

Και με τα παραπάνω, πιστέψτε μας, δεν σας έχουμε πει απολύτως τίποτα.

Αλλά στο δια ταύτα.

1

Πρόκειται για παραγωγή της Warner Bros. με παγκόσμια διανομή από την Village Roadshow Pictures. Γυρισμένη με περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια, στο πρώτο σαββατοκύριακο έβγαλε 69 εκατομμύρια, και η ανοδική του πορεία συνεχίζει έχοντας φτάσει μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα στα 237 εκατομμύρια.

Είναι γυρισμένη με την τεχνική του stop-motion, αλλά αυτό μη σας επηρεάζει. Είναι εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη με τουβλάκια Lego. Από τη θάλασσα, τα σύννεφα και τα πουλιά, μέχρι ποτήρια που σπάνε, σφαίρες και laser beams. Και αυτό που έχουν καταφέρει είναι απλά εκπληκτικό.

Τα έχει όλα. Περιπέτεια, κυνηγητά, εφέ, χρώματα, γρήγορο ρυθμό, και πανέξυπνο σενάριο, του οποίου το twist δε θα σας το πούμε. Στα μεγαλύτερα θετικά, πέρα από το cast, είναι το χιούμορ. Είναι ενήλικο όσο χρειάζεται, παιδικό όσο πρέπει. Αλλά αυτό που θα ευχαριστηθείτε περισσότερο είναι το cameos. Χαρακτήρες από κάθε σύμπαν, όπου με τις μοναδικές ήδη φιγούρες της Lego που υπάρχουν ήδη δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Η DC έχει την τιμητική της. Batman, Superman, Wonder Woman, Green Latern. Αλλά και ο Gandalf, ο Αβραάμ Λινκολν, ο Σαίξπηρ,  η Κλεοπάτρα, Han Solo, ολόκληρο διαστημόπλοιο των Star Wars,  και χιλιάδες ακόμα.

Η αλήθεια είναι ότι το παιδικό κοινό της ταινίας θα μείνει ικανοποιημένο, αλλά το ενήλικο θα το καταευχαριστηθεί. Καθώς τα Lego μπήκαν στο mainstream, κάποια χρόνια αργότερα. Το μόνο που υπάρχει σαν αρνητικό είναι ότι σε ορισμένα σημεία σου δημιουργείται η αίσθηση ότι πρόκειται για μία μεγάλης διάρκειας διαφήμιση της εταιρείας. Και η αλήθεια είναι ότι μετά από το τέλος, θες να τρέξεις στο κοντινότερο κατάστημα παιχνιδιών, και να τα πάρεις όλα.

Επίσημη έξοδος στις 20/03/2014. Πολύ καλή σας προβολή.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές