The Huntsman: Winter's War - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Huntsman: Winter’s War

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , , ,

Γράφει:

Όσο και αν σου φαινόταν απίθανο ότι το μέτριο “Η Χιονάτη και ο Κυνηγός” θα αποκτήσει συνέχεια, αυτή η συνέχεια είναι γεγονός, με διαφορετικό τίτλο, καθώς το αρχικό “The Huntsman”, έγινε  “The Huntsman Winter’s War”.

Οι Charlize Theron και Chris Hemsworth επιστρέφουν στο cast, με καινούριες προσθήκες εκείνες των Jessica Chastain και Emily Blunt. Στην σκηνοθεσία επιστρέφει επίσης και ο Cedric Nicolas-Troyan, με παραγωγό τον Joe Roth (Maleficent).

screen_shot_2015-11-17_at_10.43.09_am

Η ταινία θα ακολουθήσει τα γεγονότα της πρώτης. Όταν η Freya (Blunt), η αδερφή της Βασίλισσας Ravenna (Theron), ανακαλύπτει ότι μπορεί να αναστήσει την αδερφή της, η Βασίλισσα του Χιονιού θα δημιουργήσει τον στρατό της για να αποκτήσει τον Μαγικό Καθρέφτη. Ο Eric (Hemsworth), ο οποίος εκπαιδεύτηκε αρχικά από την Freya, θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κυνηγό (Chastain) για να αγωνιστούν ενάντια σε αυτούς που θέλουν το κεφάλι τους.

Μετά το μετριότατο Snow White and the Huntsman οι προσδοκίες για αυτό το για πολλούς αχρείαστο sequel ήταν πολύ χαμηλές, κάτι που ίσως τελικά να το βοήθησε, καθώς το Huntsman: Winter’s War μπορεί να μην έχει να προσφέρει κάτι το εξαιρετικά ιδιαίτερο αλλά στην αναπόφευκτη σύγκριση με τη Χιονάτη και τον Κυνηγό βγαίνει κερδισμένο γιατί είναι πολύ καλύτερο στα περισσότερα σημεία.

Τα καλύτερα κομμάτια της ταινίας είναι αναμφίβολα ο σχεδιασμός των κουστουμιών και τα ειδικά εφέ. Είναι προφανές ότι δαπανήθηκε αρκετός χρόνος και σκληρή δουλειά για τα κουστούμια, ιδιαίτερα για εκείνα των βασικών θηλυκών χαρακτήρων. Είναι αρκετά εντυπωσιακά και ταιριάζουν τέλεια με το μαγικό βασίλειο στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία. Εκτός όμως από τα κουστούμια, τα ειδικά εφέ και τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτού του φανταστικού κόσμου είναι και αυτά ιδιαίτερα προσεγμένα και σε γενικές γραμμές η ταινία είναι μια πολύ απολαυστική εμπειρία όσο αφορά το οπτικό κομμάτι.

Οι ερμηνείες της ταινίας κατάφεραν και αυτές να κρατηθούν σε αξιοπρεπές επίπεδο, κάτι που οφείλεται κυρίως στο δυνατό casting, με επιλογές που είναι τόσο αξιόπιστες που θα μπορούσαν να κάνουν την οποιαδήποτε ταινία να αξίζει να την δει κανείς. Ο Chris Hemsworth συνεχίζει στο ρόλο του πρωταγωνιστή Κυνηγού και κάνει τη δουλειά του καλά, με την χαμογελαστή και ευχάριστη παρουσία του να είναι ένα από τα θετικά της υπόθεσης. Η έκπληξη της ταινίας είναι η Jessica Chastain, καθώς όταν ανακοινώθηκε ότι θα παίξει έναν τέτοιο ρόλο πολλοί πίστευαν ότι θα είναι τελείως έξω από τα νερά της. Παρόλα αυτά στέκεται επάξια δίπλα στον Hemsworth και είναι πολύ ταιριαστή σε αυτό για το οποίο επιλέχτηκε, αν εξαιρέσει κανείς την σχετικά αποτυχημένη Σκωτσέζικη προφορά της. Η Emily Blunt παίζει το ρόλο της κακιάς πολύ καλά. Είναι αρκετά πειστική, απειλητική αλλά και ευάλωτη εκεί που χρειάζεται ώστε να μπορέσει κανείς να νιώσει και λίγη συμπάθεια για αυτή, πράγμα απαραίτητο για έναν επιτυχημένο ρόλο αντι-ήρωα. Η Charlize Theron επιστρέφει στο ρόλο της Ravenna και είναι όπως πάντα εξαιρετική, καταφέρνοντας να είναι τρομακτική, επιβλητική αλλά και ταυτόχρονα απίστευτα ελκυστική κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη. Οι υπόλοιποι μικρότεροι ρόλοι είναι και αυτοί αξιοπρεπείς, χωρίς πάντως να ξεχωρίζει κάποιος από αυτούς.

Στα αρνητικά της ταινίας συγκαταλέγονται το εξαιρετικά κλισέ και προβλέψιμο σενάριο,το ανάλατο love story του πρώτου μέρους αλλά επίσης και το κωμικό στοιχείο που προσπάθησαν να εισάγουν στο sequel. Τις περισσότερες φορές το χιούμορ είναι λιγάκι εκτός τόπου και χρόνου, ειδικά στην αρχή της ταινίας, αλλά καθώς περνάει η ώρα βελτιώνεται σε κάποιο βαθμό.

Το αν θα έπρεπε η όχι να φτιαχτεί ένα τέτοιο sequel σηκώνει συζήτηση, αλλά αυτό το mash-up δύο διαφορετικών παραμυθιών, της Χιονάτης και της Βασίλισσας του πάγου δεν είναι και τόσο κακό όσο οι περισσότεροι περίμεναν να είναι. Είναι πολύ όμορφο στο μάτι και οι ερμηνείες κρατάνε το ενδιαφέρον ζωντανό, αλλά ακόμα και στα καλύτερα του δεν είναι αρκετά δυνατό και το περιεχόμενο του σίγουρα δεν προσφέρει κάτι καινούριο στο είδος του φανταστικού.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές