The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Στις αίθουσες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Hobbit: The Battle of the Five Armies – Στις αίθουσες


Γράφει:

Η τελευταία προσθήκη στην σειρά του “The Hobbit” θα φέρει την επική λύση στις περιπέτειες των Bilbo Baggins, Thorin Oakenshield, και τις παρέας των Νάνων. Έχοντας ξαναπάρει στα χέρια τους την πατρίδα τους από τον Δράκο Smaug, η Παρέα χωρίς να το καταλάβει εξαπέλυσε στον κόσμο μία φονική δύναμη. Εξαγριωμένος ο Smaug ξεκινά να εξοντώσει οποιονδήποτε βρίσκεται στον δρόμο του και στην Lake-town.

Βυθισμένος στην εμμονή με τους καινούριους του θησαυρούς, ο Thorin θυσιάζει φιλία και τιμή, και οι προσπάθειες του Bilbo για να τον συνετίσει, τον οδηγεί σε απέλπιδες και επικίνδυνες επιλογές. Αλλά καραδοκούν ακόμα μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Κανείς πέρα από τον Gandalf, δεν βλέπει ότι ο Sauron ετοιμάζει κρυφή επίθεση με εκατοντάδες Orcs, τα οποία κατευθύνονται στο Lonely Mountain.

Καθώς η απειλή πλέον είναι γεγονός, οι φυλές των Dwarfs, Elves και των Ανθρώπων, πρέπει να αποφασίσουν: Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ή θα καταστραφούν. Ο Bilbo θα βρεθεί να μάχεται για την ζωή του και τις ζωές των φίλων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, με το μέλλον της Μέσης Γης να είναι αβέβαιο.

Θυμηθείτε το πρώτο teaser trailer:

Είδαμε λοιπόν και το τρίτο μέρος της τριλογίας; Και τι καταλάβαμε; Ότι και στα προηγούμενα δύο, ότι και όταν μάθαμε πως ένα βιβλίο 200 σελίδων θα γίνει 3 ταινίες… Το διάρκειας 2,5 ωρών τρίτο Hobbit έχει απ’ όλα και σε ένα σημείο που υπερτερεί από τα άλλα δύο είναι η δράση. Όπως λέει και ο τίτλος πρόκειται για την μάχη των πέντε στρατών. Άνθρωποι, ξωτικά, νάνοι και δύο στρατοί Ορκ, θα πολεμίσουν μπροστά από το βουνό των νάνων αλλά και στην πόλη των ανθρώπων ή τελοσπάντων ότι έχει απομείνει από αυτήν μετά την επίθεση του Smaug.

H δράση σε ταινίες που το σενάριο έχει τραβιχτεί από τα μαλλιά είναι μάλλον καλό πράγμα, καθώς όταν δε περιμένεις ιδιαίτερες εξελίξεις, καλύτερα να βλέπεις τουλάχιστον κάτι θεαματικό. Η έτσι τουλάχιστον νόμιζα πριν δω την ταινία. Το τρίτο Hobbit αν και θα ικανοποιήσει τους fans και θα κλείσει με ένα όμορφο τρόπο μια εξαλογία, αν βάλουμε μαζί και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι ταυτόχρονα μία ταινία που πάσχει βαθιά από σενάριο, δεν έχει αρχή μέση και τέλος με αποτέλεσμα η κορύφωση που όλοι περιμένουμε, παρά την μάχη και τις σκηνές με τον θάνατο αρκετών εκ των πρωταγωνιστών, να μην έρχεται ποτέ. Το άτεχνο σενάριο έχει και μία από τις πιο γελείες σκηνές στην ιστορία ταινιών για την μέση γη, με τον Orlando Bloom σαν Legolas (ο οποίος δεν εμφανίζεται καν στο βιβλίο) να κάνει κάτι μαγικά ακροβατικά σε έναν πύργο που γκρεμίζεται, σαν να βρισκόμαστε για λίγο σε κάτι σαν Matrix και όχι στην Μέση Γη του Τόλκιν.

Ένας καλός Martin Freeman σαν Hobbit δεν μπορεί να σώσει μια ταινία και έτσι ακόμα και σε όσους τελικά αρέσει το τρίτο Hobbit θα νιώσουν ανακούφηση που το μαρτύριο των τριών τελευταίων χρόνων με τις ταινίες γι’ αυτό, έφτασε επιτέλους στο τέλος του.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές