Ο Αξέχαστος Μήνας (The Grand Seduction) (Νύχτες Πρεμιέρας Κριτική) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Αξέχαστος Μήνας

(The Grand Seduction)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας ενός ξεχασμένου λιμανιού στον ανατολικό Καναδά, αναγκάζονται να σκαρφιστούν διάφορα ευφάνταστα κόλπα, προκειμένου να κρατήσουν στo χωριό τους για πάντα , το νεοφερμένο γιατρό που τους έστειλε η πρόνοια για ένα μήνα. Η παραμονή του πρόκειται να εξασφαλίσει άλλωστε, την δημιουργία ενός μεγάλου εργοστασίου στην περιοχή, το οποίο θα προσφέρει δουλειές και μισθούς στους οικονομικά εξαθλιωμένους ντόπιους.

Όπως παρατήρησαν κι αρκετοί Έλληνες θεατές στις Νύχτες Πρεμιέρας, όπου η ταινία καταχειροκροτήθηκε, η εν λόγω ιστορία θα μπορούσε να διαδραματίζεται άνετα και σε κάποιο ελληνικό νησί. Η οικονομική κρίση που αποτελεί λίγο πολύ παγκόσμιο φαινόμενο, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον  DonMcKellar να ασχοληθεί με τούτο το φιλμ που αποτελεί remake μιας προ δεκαετίας παραγωγής. Όπως ο ίδιος δήλωσε απαντώντας στις ερωτήσεις των θεατών, η τωρινή απελπιστική κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας ήταν εκείνη που τον έπεισε πως η ιστορία, τώρα, ήταν πιο επίκαιρη από ποτέ.

Με αφετηρία ένα καυτό θέμα λοιπόν που βασανίζει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού,  ο McKellar επιλέγει να μην ακολουθήσει το δρόμο της μιζέριας και της κατήφειας αλλά εκείνον του χιούμορ και της αισιοδοξίας. Κι αν στην καθημερινότητα μια τέτοια στάση πιθανόν να φαντάζει  κάπως απλοϊκή, στο πανί που τα παραμύθια και συγχωρούνται και επιβάλλονται η θετικότητα αυτή κάνει θαύματα.

Με ένα σενάριο «καλόκαρδο» αλλά όχι αφελές και ένα χιούμορ «οικογενειακό» αλλά όχι φτηνό, θα καταφέρει να κερδίσει και τον πιο δύστροπο θεατή.

" THE GRAND SEDUCTION "

Δομημένη πάνω σε λειτουργικότατα κωμικά ιντερλούδια η πλοκή, μας συστήνει μια σειρά από αξιαγάπητους υποστηρικτικούς χαρακτήρες που κάτω από τις οδηγίες του δημάρχου Brendan Gleeson επιχειρούν να «αποπλανήσουν» το νεαρό γιατρό Taylor Kitcsh. Το σενάριο αναπαράγει με κομψότητα τις κλασσικές συνταγές της φάρσας και δεν διστάζει να τις πασπαλίσει σποραδικά με γνήσια ευρηματικότητα. Οι ρυθμοί είναι στακάτοι και οι ηθοποιοί καλοκουρδισμένοι, οπότε η κωμωδία αποδίδεται στο ακέραιο .

Το μόνο μικρό πρόβλημα το εντοπίζουμε στο φινάλε, που βιάζεται τόσο πολύ να φτάσει στο « Zήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» που ξεχνά να δυσκολέψει λίγο τα πράγματα στην τελική σύγκρουση, η οποία λύνεται σχεδόν ως δια μαγείας. Φυσικά η αστείρευτη σπιρτάδα που έχει προηγηθεί δεν σου επιτρέπει να κολλήσεις σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Αν αυτό που σου λείπει λοιπόν είναι ένα ευχάριστο, ψυχαγωγικό δίωρο στο οποίο σου επιτρέπεται να γελάς ακόμα και με την κρίση «Ο Αξέχαστος Μήνας» θα καλύψει το κενό  με το παραπάνω και χωρίς να συνοδεύεται από ενοχές κακού γούστου… Από την Πέμπτη 25/9 μπορείτε να το απολαύσετε στις αίθουσες.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές