Το Λάθος Αστέρι (The Fault In Our Stars) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Λάθος Αστέρι (The Fault In Our Stars)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μία συγκινητική ιστορία που διερευνά την αστεία , συναρπαστική και τραγική επιχείρηση του να είσαι ζωντανός και ερωτευμένος.

Η Hazel (Shailene Woodley) είναι ένα 16χρονο κορίτσι που πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Ύστερα από πίεση των γονιών της θα συμμετάσχει σε μία ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών. Εκεί, θα γνωρίσει τον 17χρονο Gus (Ansel Egort), πρώην μπασκετμπολίστα που εκείνος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Και οι δύο τους έχουν οξύ πνεύμα και περιφρονούν κάθε τι συμβατικό. Ερωτεύονται αμέσως και η σχέση τους αποτελεί το μεγαλύτερο θαύμα για τους ίδιους.

Η ταινία “The Fault In Our Stars” είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John Green, του οποίου ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το πασίγνωστο έργο του Shakespeare, “Ιούλιος Καίσαρας”, όπου ο Κάσσιος λέει στον Βρούτο, “Το σφάλμα , αγαπητέ Βρούτε , δεν είναι στα άστρα μας, αλλά στον εαυτό μας, που είμαστε υποτακτικοί”.

640_the_fault_in_our_stars_youtube

Σοφία Πατλάκα

Αυτή είναι η υπόθεση του “The Fault in Our Stars”, το οποίο από σήμερα μπορούμε να δούμε στις αίθουσες. Τι θα δείτε όμως;

Αυτό που θα μπορούσαμε να σας πούμε από την αρχή είναι ότι δεν πρέπει να το χάσετε. Γιατί όμως;

Θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην σκηνοθετική καρέκλα συναντάμε τον πρωτοεμφανιζόμενο Josh Boone, στην δεύτερη μόλις ταινία του. Αυτό θα μπορούσε να σας προβληματίσει αλλά εδώ δεν θα έπρεπε. Η δουλειά του είναι αξιοπρεπέστατη, και η ταινία έχει ρυθμό, ύφος και εμβάθυνση και στο σενάριο και στους χαρακτήρες.

Όλο το cast είναι αξιόλογο, αλλά το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι αυτό που πρέπει να σταθούμε. Η Shailene Woodley (Οι Απόγονοι, Divergent), και ο  Ansel Elgort (Carrie, Divergent), άφησαν για λίγο τα πλατό της “Τριλογίας της Απόκλισης”, και εδώ πραγματικά αποδεικνύονται ευφυέστατοι. Η χημεία τους είναι ένα πραγματικό διαμάντι, κάτι που σπάνια συναντάμε. Και καταφέρνουν, καθαρά ερμηνευτικά, να δώσουν ταυτόχρονα χιούμορ και σοβαρότητα, σε ένα σενάριο το οποίο ακροβατεί πάνω από το κενό των κλισέ, αλλά όχι μόνο δεν πέφτει, αλλά εντυπωσιάζει.

Αν είναι να πάτε σινεμά, αυτή είναι η ταινία που πρέπει να δείτε.

Κωνσταντίνος Καραγάνης


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές