Η Μάχη της Επικράτησης (The Current War) - Cumberbatch και Shannon, αντίπαλοι στην μάχη για τον ηλεκτρισμό - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Μάχη της Επικράτησης

(The Current War)


Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 107
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,
Πρεμιέρα: 24-10-2019

Γράφει:

Αν έχετε ακούσει για τον Thomas Edison αλλά δεν έχετε ιδέα για το ποιος είναι ο George Westinghouse, τότε ξέρετε ποιος κέρδισε τον «current war». Όχι, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται για spoiler αυτό!

Μερικές ιστορίες δεν υπάρχουν μόνο για να μάθεις το τέλος τους, και έτσι γίνεται και με την συγκεκριμένη. Η ταινία «Current War» πραγματεύεται την αντιπαλότητα μεταξύ του Thomas Edison και του George Westinghouse για το ποιος θα καταφέρει να εφεύρει το ηλεκτρικό σύστημα που θα τροφοδοτεί από δω και πέρα τις πόλεις.

1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα. Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους έχουν αναλάβει ο Benedict Cumberbatch και ο Michael Shannon, ενώ μεταξύ άλλων θα βρίσκεται στην ταινία και ο Nicholas Hoult, Katherine Waterstion και Tom Holland.

Η ταινία για πολλούς και διάφορους λόγους καθυστέρησε 2 ολόκληρα χρόνια να βρει πλήρη διανομή, με την κόπια της να κυκλοφορεί στο internet εδώ και καιρό.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές