The Boy - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Boy

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , ,

Γράφει:

Στην αρχή αυτού του κειμένου είναι ίσως θεμιτό να ξεκαθαρίσουμε οτι μιλάμε για ένα θρίλερ και δη για ένα αμερικάνικο θρίλερ, από εκείνα που όλα επιτρέπονται από άποψη πλοκής, και ως εκ τούτου δεν αποτελούν αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως την “χαρά” του σινεφίλ ή την πεμπτουσία της κινηματογραφικής τέχνης. Πιο συγκεκριμένα το “The Boy” ακολουθεί την ιστορία της νεαρής Αμερικανής Greta στην Αγγλία όπου καταφεύγει η τελευταία μετά από μια πρόσφατη συναισθηματική απογοήτευση με σκοπό να εργαστεί ως εσώκλειστη νταντά για τον γιό μιας πλούσιας, αριστοκρατικής αγγλικής οικογένειας. Το ανατριχιαστικό μυστικό της ταινίας, όπως άλλωστε υποδηλώνει και ο τίτλος της, κρύβεται στο κάθε άλλο παρά “φυσιολογικό” αγόρι που σκοπό έχει να τυλίξει την Greta στον νοσηρό και μυστικιστικό κόσμο του.

tumblr_o19dld0RRg1v4boabo1_1280

Μέχρι την μέση της ταινίας ο σκηνοθέτης, έχει καταφέρει να προσδώσει στην μέτρια και αρκετά κοινότυπη πλοκή τα κλασσικά και άκρως αναγνωρίσιμα πλέον στοιχεία ενός τυπικού ψυχολογικού θρίλερ. Όλα είναι εδώ: η υπερμεγέθης, απομονωμένη έπαυλη στην μέση του πουθενά που παραπέμπει στον στοιχειωμένο πύργο των Άσερ του Πόε, η αγωνιώδης σιωπή που διακόπτεται αιφνίδια από εκκωφαντικούς θορύβους, οι ταραγμένοι εφιάλτες, τα ανεξήγητα από την λογική, υπερφυσικά συμβάντα…που όλα μαζί καταφέρνουν επιτυχώς να συνθέσουν την ατμόσφαιρα μυστηρίου και αγωνίας που χρειάζεται η ταινία για να εξελιχθεί. Όλα τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζονται μέσα από μια προσεγμένη και ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά που οργανώνεται μέσα από το γρήγορο και κοφτό μοντάζ που ενισχύει το suspense, έντονα, δυναμικά κάδρα και συνετή επιλογή των ηχητικών μέσων προώθησης της δράσης. Σε μεγάλο defaut της ταινίας αναδεικνύεται εν τέλει το φινάλε της, το οποίο αντί να την διαφοροποιήσει από πλειάδα αντίστοιχων ταινιών τρόμου την ισοπεδώνει νοηματικά και εκφραστικά, αφήνοντας στον θεατή μια μάλλον γλυκόπικρη γεύση και ένα, “πόσες φόρες θα ξαναδώ το ίδιο φινάλε” τύπου, ρητορικό ερώτημα.

Screen-Shot-2015-10-14-at-12.31.52-PM-620x400

Όσο αναφορά τις ερμηνείες το “The Boy” στερείται ηχηρών ονομάτων στο συνολικό cast, με το πρωταγωνιστικό ντουέτο, Lauren Cohan(Greta) και Rupert Evans(Malcolm), να απαρτίζεται από δύο κατά κύριο λόγο τηλεοπτικούς ηθοποιούς οι οποίοι αν και παρουσιάζουν αξιοπρεπείς ερμηνείες δεν κάνουν την υπέρβαση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το σύνολο της ταινίας.
Με λίγα λόγια το “The Boy” υποδέχεται τον θεατή με την ατμοσφαιρική αγωνία και γοητεία του και τον αποχαιρετά με την αναμενόμενη, βαρετή και βίαιη καταδίωξη αναμέτρησης του καλού με τον κακό, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μια κατά τα άλλα συμπαθητική ταινία Σαββατόβραδου που όμως είναι αρκετά αμφίβολο αν θα θυμάται κανείς την Δευτέρα.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές