Απέραντο Γαλάζιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Απέραντο Γαλάζιο

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Γυρισμένη στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, από έναν λάτρη της ελληνικής φύσης όπως ο Λικ Μπεσόν, «Το Απέραντο Γαλάζιο» αναδύεται μέσα από ένα υπέροχα απέραντο, αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο της Αμοργού.

Ο Ένζο (Ζαν Ρενό) και ο Ζακ (Ζαν Μαρκ Μπαρ) είναι δυο παιδικοί φίλοι που μικροί συναγωνίζονταν στις καταδύσεις. Ενήλικοι πλέον οι δυο τους θα βρεθούν πάλι αντιμέτωποι. Από τη Σικελία, ο Ζακ, ανίκητος πρωταθλητής επί έξι χρόνια στις ελεύθερες καταδύσεις θα αναζητήσει τον Ένζο στις Άνδεις όπου μένει για να τον φέρει πίσω ως αντίπαλο διεκδικητή του τίτλου.

Η αναμέτρησή τους θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες. Με πανέμορφες υποβρύχιες σκηνές που κόβουν την ανάσα και γυρίσματα στη Σικελία και στα ελληνικά νησιά, το αριστούργημα του Λικ Μπεσόν (“Νικίτα”) είναι μία μυστηριώδης, κλασσική και καλοκαιρινή ταινία, που μένει αξέχαστη.

Με ανεπανάληπτες υποβρύχιες σκηνές που κόβουν την ανάσα και γυρίσματα στη Σικελία, αλλά κυρίως στο Αιγαίο (Αμοργό, Ίο και Κουφονήσια), το αριστούργημα του Μπεσόν είναι μια κλασσική, καλοκαιρινή ταινία που σε γεμίζει δέος και μένει αξέχαστη σε όλους όσοι την έχουν παρακολουθήσει.

Αρκετές από τις σκηνές της ταινίας έχουν γυριστεί στην περίφημη παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, ενώ ότι στην ταινία συμμετείχαν και κάτοικοι της Αμοργού.

Για την ιστορία να προσθέσουμε ότι η ταινία τιμήθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου με τα βραβεία Καλύτερης Εικόνας και Καλύτερης Μουσικής στην απονομή του 1988.

Εκτός από σκηνοθέτης, ο Λικ Μπεσόν, είναι παράλληλα συγγραφέας, παραγωγός, καθώς και ιδρυτής της κινηματογραφικής εταιρίας EuropaCorp. Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1959 στο Παρίσι και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ακολουθώντας τους γονείς τους, οι οποίοι ήταν εκπαιδευτές καταδύσεων, σε διάφορα μέρη της Γης. Γεγονός που εξηγεί και τη μεγάλη του αγάπη για τη θάλασσα.

Ο Λικ Μπεσόν, σχεδίαζε να γίνει θαλάσσιος βιολόγος αλλά στην ηλικία των 17 ετών είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια κατάδυσης πράγμα που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει από νωρίς το όνειρό του. Όλο αυτό το διάστημα, ο Μπεσόν ουσιαστικά ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας.

Επιστρέφοντας στο Παρίσι, ο Μπεσόν ανακαλύπτει πως ο κινηματογράφος ήταν ένα μέσο στο οποίο θα μπορούσε να διοχετεύσει το ενδιαφέρον του. Άρχισε λοιπόν να δουλεύει σε κινηματογραφικές παραγωγές, μετακόμισε για τρία χρόνια στην Αμερική και όταν επέστρεψε ξανά στη Γαλλία, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής.

Το βιογραφικό του Μπεσόν περιλαμβάνει την σκηνοθεσία ταινιών όπως: “The Last Battle”, “Subway”, “Το Απέραντο Γαλάζιο”, “La Femme Nikita”, “Léon”, “Το Πέμπτο Στοιχείο”, “Ιωάννα της Λωραίνης”, “Angel-A” και “Ο Άρθουρ και οι Μίνιμοϊ”.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές