The Amazing Spiderman 2 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Amazing Spiderman 2


Γράφει:

Ο Spider-Man πάντα πάλευε μια εσωτερική μάχη, η οποία ήταν η πιο σημαντική από όλες τις άλλες μάχες που έδινε. Την μάχη ανάμεσα στον συνηθισμένο αδιάφορο νεαρό Peter Parker και τον γεμάτο υπερδυνάμεις Spider-Man. Στο sequel του restart του ανθρώπου αράχνη, σαν Amazing Spider-Man, o Peter Parker αντιλαμβάνεται ότι είναι ωραίο να είναι ο Spider-Man, να πηδά από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη και να περνά την ώρα του με την όμοργη Gwen  (Emma Stone).

Όμως το να είναι ο Spider-Man έρχεται με ένα τίμημα. Μόνο εκείνος μπορεί να προστατέψει την Νέα Υόρκη από τους κακούς που παραμονεύουν. Ένας από αυτούς θα είναι ο Electro (Jamie Foxx), που είναι κατά πολύ δυνατότερος από τον ίδιο, ενώ ο Harry Osborn (Dane DeHaan), με τον Peter να αντιλαμβάνεται ότι οι εχθροί του έχουν κάτι κοινό: την OsCorp.

Γιάννης Πατλάκας


Το τελικό trailer πριν την πρεμιέρα στις 1 Μαΐου.

Η δεύτερη ταινία του reboot του Spiderman είναι ήδη εδώ και ετοιμάζει το ταξίδι της στις ελληνικές αίθουσες από σήμερα. Τι είδαμε λοιπόν στο καινούριο Spidey;

O Peter Parker, καλείται για ακόμα μία φορά να αντιμετωπίσει τις απειλές της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος έχει ήδη αρχίσει να αμφισβητεί την ιδιότητα του σαν σωτήρας, καθώς γνωρίζει ότι όσο περισσότερο αγωνίζεται, τόσο περισσότεροι εχθροί θα εμφανιστούν στην πορεία. Η Νέα Υόρκη απειλείται ξανά, αλλά το αντικείμενο της επίθεσης είναι αποκλειστικά η καταστροφή του Spiderman. Ο Electro, ο Rhino και ο Green Goblin, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξαλείψουν το εμπόδιο τους μια και καλή. Είναι όμως ο Parker έτοιμος να αντιμετωπίσει την Oscorp;

Αυτά περί της υπόθεσης, γιατί αν πούμε κάτι παραπάνω θα σας το χαλάσουμε και δεν πρέπει.

Σκηνοθετικά είναι αξιόλογο, και πραγματικά ο Marc Webb έχει κάνει άριστη δουλειά. Σφιχτοδεμένο μοντάζ, ωραία συνεχόμενα πλάνα, και πολλά πολλά πολλά οπτικά εφέ. Αλλά βαλμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το σενάριο των Alez Kurtzman και Roberto Orci, είναι πιο πιστό στα comic από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς προς χάρη της περιπέτειας, για ακόμα μία φορά οι χαρακτήρες είναι επιφανειακοί, χωρίς ιδιαίτερη εμβάθυνση, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Είναι ταινία της Marvel, και φιγουράρει στις λίστες με τα καλύτερα blockbusters για φέτος.

Από πλευράς ερμηνειών τώρα. Ο Andrew Garfield είναι ο καλύτερος Spidey ever, με το σενάριο να αδικεί τις υποκριτικές τους ικανότητες, πράγμα το οποίο ισχύει και στην περίπτωση της Emma Stone, η οποία είναι πολύ καλή σαν Gwen Stacy, για ακόμα μία φορά. Ο Jamie Foxx, σαν Electro, δεν δίνει και ρεσιτάλ ερμηνείας, αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι θέμα σεναρίου. Ο χαρακτήρας του Paul Giamatti θα μπορούσε και να απουσιάζει, καθώς και η Θεία Μέι της Saaly Field, δεν φάνηκε να δυσκολεύει ιδιαίτερα την ηθοποιό. Η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Dane DeHaan, τον οποίο σίγουρα θυμάστε από τα “Chronicle” και “Kill your Darlings”. Εδώ σαν Green Goblin, δίνει ρέστα, και γίνεται από τους “κακούς” που δεν χορταίνεις να βλέπεις.

Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο από το (καθαρά διεκπαιρεωτικό) πρώτο μέρος. Αν εξαιρέσεις τα πραγματικά κουραστικά 142 λεπτά που διαρκεί, τότε μπορείς να πεις ότι είναι μία αξιόλογη προσπάθεια συνέχειας, δυστυχώς όμως ειδικού ενδιαφέροντος. Αν δεν είσαι fan του Spiderman ή του γαλαξία της Marvel γενικά, ξεκομμένο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Καλές προβολές.

Κωνσταντίνος Καραγάνης


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές