The Accountant / Ο Λογιστής - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Accountant / Ο Λογιστής

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Ο Christian Wolf (Affleck) έχει μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους. Ένας ειδήμονας των μαθηματικών που νιώθει περισσότερη οικειότητα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους, εργάζεται ως ένας φαινομενικά κοινός λογιστής. Αλλά αυτή είναι μια απλή κάλυψη για την πραγματική του δουλειά: το μαγείρεμα βιβλίων και το ξέπλυμα χρήματος για κάποιους από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του κόσμου.

Την περίοδο που αναλαμβάνει τον πρώτο του μεγάλο νόμιμο πελάτη, μια εταιρία ρομποτικής όπου μια νεαρή λογιστική υπάλληλος (Anna Kendrick) έχει ανακαλύψει μια απόκλιση στα βιβλία της επιχείρησης, Το ΣΔΟΕ με επικεφαλής τον Ray King (J.K. Simmons) αρχίζει να πλησιάζει στα ίχνη του. Αλλά αυτή η παρατυπία στα οικονομικά στοιχεία θα είναι το λιγότερο όταν ανακαλύψουν που πραγματικά οδηγούν τα σχέδια του Wolf.

the-accountant1

Ο Λογιστής δεν είναι παρά μια ταινία για να γεμίσει το κενό μεταξύ των Batman o Ben Affleck καθώς ο χαρακτήρας του το πρωί κοιτάζει φορολογικές δηλώσεις και το βράδυ σκοτώνει με χαρακτηριστική ευκολία. Μάλλον αποτελεί μια προσπάθεια για να μη βγει εκτός καλουπιού ο Affleck τόσο σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης όσο και χαρακτήρα. Ταυτόχρονα βέβαια  να βγαίνει και το μεροκάματο γιατί έχουμε να θρέψουμε και μια φαμίλια.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μια διασκεδαστική ταινία καθώς περιέχει δράση, λίγο μυστήριο και δε ξέρουμε αν ο ήρωας / αντί-ήρωας μας θα την  βγάλει καθαρή. Παράλληλα  όμως δεν αποφεύγει να καταλήγει σε μερικά σημεία να είναι γελοία. Αυτή τη φορά ο Affleck αποφασίζει να μην εξαλείψει τον εχθρό, όχι γιατί μοιράζονται οι μανούλες τους το ίδιο όνομα, αλλά γιατί ο “αντίπαλος” τον βεβαιώνει ότι είναι σωστός πατέρας.

the accountant

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Affleck και η ιδιαιτερότητα που αυτός διαθέτει είναι δύσκολο να αποδοθούν για να λέμε την αλήθεια. Παρόλα αυτά μια σειρά από τετριμμένα και κλισέ θα μπορούσαν να αποφευχθούν και να δημιουργηθεί ένας καλύτερος χαρακτήρας.

Η Anna Kedrick είναι ο συνήθης ευχάριστος εαυτός της, όμως δείχνει αρκετά νέα για να είναι το αντικείμενο του πόθου του Affleck. Επίσης περιορίζεται σε ένα ρόλο ολίγον γλάστρας, θυμίζοντας όλα τα κακά στις χολιγουντιανές ταινίες για τους γυναικείους ρόλους.

the-accountant

Το μόνο σίγουρο με τον Λογιστή είναι ότι θα πληρώσετε ένα εισιτήριο και θα παρακολουθήσετε  στην πραγματικότητα 4 ταινίες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ιστορία και το point of view κατακερματίζεται τόσο που ανοίγουν μέσα στην ταινία 4 διαφορετικές ιστορίες, του εκτελεστή Brax-της Medina,του Christian  και του παρελθόντος και οι οποίες όμως δεν αναπτύσσονται επαρκώς και λειτουργούν ως σημεία τα οποία αποδυναμώνουν το τελικό σύνολο.

Αν ψήνεστε για χολιγουντιανή διασκέδαση με νιφάδες τάχα μου ψαγμένων τσιτάτων, τότε ο Λογιστής είναι η σωστή επιλογή.

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές