Τα Κορίτσια / Bande de Filles / Girlhood - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα Κορίτσια / Bande de Filles / Girlhood

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Καταπιεσμένη από τις οικογενειακές της δεσμεύσεις, τις αδιέξοδες σχολικές προοπτικές και τους νόμους του ισχυρού φύλου της γειτονιάς της, η Marieme αρχίζει μία καινούρια ζωή όταν θα συναντήσει μία ομάδα από 3 κορίτσια που διακατέχονται από ελεύθερο πνεύμα. Αλλάζει όνομα, τρόπο ντυσίματος, και παρατάει το σχολείο της με την ελπίδα οι επιλογές της να την οδηγήσουν στην ελευθερία.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Céline Sciamma, με τις Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh.

Πρόκειται για ένα coming-of-age δράμα που μας έρχεται από την Γαλλία, και έχει μέχρι στιγμής διχάσει κοινό και κριτικούς.

Η Sciamma έχει παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη, πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει και θετικές και αρνητικές κριτικές. Στην πρώτη περίπτωση, οι υποστηρικτές τις ταινίας μιλούν για μία δυναμική και σύγχρονη ματιά στα προβλήματα της ζωής στα ghetto, από την σκοπιά μίας νεαρής γυναίκας που αντιμετωπίζει τα πράγματα οδηγούμενη από την καταπίεση που δέχεται από την κοινωνία.

Στον αντίποδα, οι επικριτές της ταινίας κάνουν λόγο για προώθηση της ατζέντας της lgbt κοινότητας.

Η ταινία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο κινηματογραφικό φεστιβάλ τον Τορόντο τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε την ολοκληρωμένη κριτική της ταινίας από το Προηγούμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, από τον Ανέστη Χατζηδιάκο. 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές