Τα Χρυσά μας Χρόνια (Trois souvenirs de ma jeunesse) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα Χρυσά μας Χρόνια (Trois souvenirs de ma jeunesse)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Ήταν 1996, όταν βγήκε στις αίθουσες το My Sex Life… or How I Got into an Argument ή Comment je me suis disputé… (ma vie sexuelle) αν προτιμάτε τον πρωτότυπο τίτλο, του Arnaud Desplechin. Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Γάλλος σκηνοθέτης είδε τον πρωταγωνιστή του Mathieu Amalric να κερδίζει Cesar και την ταινία να διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Από τότε μεσολάβησαν δεκαεννιά χρόνια, επτά ταινίες, από τις οποίες μια τηλεταινία κι ένα ντοκιμαντέρ, μέχρι να φτάσουμε στο 2015 και το prequel, με τον τίτλο Trois souvenirs de ma jeunesse ή Τα Χρυσά μας Χρόνια.

Εκεί συναντά βλέπουμε τον καθηγητή Paul Dédalus, ο οποίος φεύγοντας από το Τατζικιστάν θυμάται ανθρώπους και εικόνες που τον στιγμάτισαν. Από την παιδική του ηλικία, και τη μητέρα του, την εφηβεία και τον απαρηγόρητο χήρο πατέρα του, ως τους φίλους, το μέντορά του και φυσικά τον μεγάλο έρωτα της ζωής του. Τα Χρυσά μας Χρόνια είναι μια καταγραφή της ενηλικίωσης του ήρωα, που πρωτοσυναντήσαμε το ’96, μέσα από όλα τα στάδια που μένουν χαραγμένα στη μνήμη. 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται Quentin Dolmaire με συμπρωταγωνίστρια την νεαρή Lou Roy-Lecollinet, στο κινηματογραφικό τους ντεμπούτο, στο πλευρό του αναμφισβήτητα πιο έμπειρου Amalric, που βλέπουμε ξανά ως ενήλικα Dédalus.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο SACD στο δεκαπενθήμερο σκηνοθετών του πρόσφατου Φεστιβάλ των Κανών και προβλήθηκε και στην τελετή λήξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

xrysa-xronia

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές