Suspicion - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Suspicion

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , , ,
Ηθοποιοί: , , , ,

Γράφει:

Ύστερα από πολλές ερωτικές εμπειρίες ο Johnnie Aysgarth (Cary Grant), ένας γοητευτικός καλοπερασάκιας γνωρίζει τη Lina McLaidlaw (Joan Fontaine). Το ενδιαφέρον του κινείται σχεδόν αμέσως καθώς εκείνη φαίνεται διαφορετική  απ’ότι ο John έχει μέχρι στιγμής συνηθήσει.

Πρόκειται για μια οικονομικά εύρωστη νεαρή κοπέλα, η οποία μην έχοντας εμπειρία με τους άνδρες και γνώση για τον άμεσα ενδιαφερόμενο τον ερωτεύεται. Εκείνος όμως αποδεικνύεται εξαιρετικά επιπόλαιος. Εξακολουθεί να στοιχηματίζει στον ιππόδρομο, χάνει τη δουλειά του και δημιουργεί χρέη. Η Lina μαθαίνει τα πάντα από τρίτους και σταδιακά υποψίες αρχίζουν να γεννιούνται ανάμεσά τους.

Suspicion-1941-classic-movies-16283138-800-600

Παράλληλα με το ανάλαφρο “Mr and Mrs Smith”, ο μαιτρ της αγωνίας βασίζεται στο μυθιστόρημα του Francis Iles “Before the Fact” και δημιουργεί το εξαιρετικό Suspicion, μια ταινία διφορούμενη με ανατρεπτικό τέλος. Η δομή της φαίνεται να είναι απλή: το ερωτευμένο νιόπαντρο ζευγάρι ξεκινά τη ζωή του, όλα δείχνουν να ευνοούν την αγάπη τους – αφού και ο πατέρας της Fontaine αποδέχεται το γάμο της κόρης του – μέχρι τη στιγμή των πρώτων αποκαλύψεων. Οι αρχικές δυσκολίες δείχνουν πως μπορούν να ξεπεραστούν, ενώ ο Johnnie γεμίζει με υποσχέσεις τη νεαρά σύζυγό του. Εκείνη ερωτευμένη καθώς είναι τον εμπιστεύεται τουλάχιστον αρχικά. Παρά την αδυναμία και την αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλο παραμένει μεταξύ τους ένα κενό που δεν μπόρεσε να καλυφθεί, καθώς οι δύο σύντροφοι δεν μοιράστηκαν ποτέ τις σκέψεις τους.

Annex - Grant, Cary (Suspicion)_06

Η υπόθεση ξετυλίγεται προσεκτικά και σταθερά και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, με το βαλς του Johann Strauss να πλαισιώνει την κάθοδο της ευτυχίας του ζευγαριού από το όνειρο στον εφιάλτη. Όταν την κυριεύουν οι υποψίες αρχίζει να σκέφτεται τρομερά πράγματα για το πού μπορεί να φτάσει ο άνδρας της· η κλιμάκωση λοιπόν έγκειται στην ένταση του φόβου και της αγωνίας  που βιώνει η Lina. Μέχρι και την τελευταία στιγμή τα δεδομένα φαίνονται και πλαστά, ενώ το κοινό παρακολουθεί την εξέλιξη αποκλειστικά μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας.

joan-fontaine-cary-grant-suspicion

 Ο Hitchcock ήθελε το φινάλε, και πολλά άλλα μέρη του Suspicion να ακολουθήσουν την εξέλιξη του βιβλίου. Λέγεται όμως πως δεν του επετράπει, καθώς οι παραγωγοί επέμεναν στην ηρωική πλευρά του χαρακτήρα του Cary Grant. Ίσως και ο ρόλος του να ήταν ακόμη πιο απαιτητικός στην τελική του δομή. Ο Johnnie άλλωστε  που παρακολουθούμε συνδυάζει  την αθώα νηφαλιότητα με το βαθύ μυστήριο τυλίγοντας έτσι  την εξέλιξη σε ένα πέπλο ονειρικής φαντασίωσης.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές