Suicide Squad - Η μεγαλύτερη απογοήτευση της DC μέχρι την επόμενη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Suicide Squad – Η μεγαλύτερη απογοήτευση της DC μέχρι την επόμενη


Γράφει:

Μία μυστική κυβερνητική οργάνωση, διαχείρισης της Amanda Waller (Viola Davis), και με το ακρωνύμιο A.R.G.U.S (Advanced Research Group Uniting Super-Humans), δημιουργεί μία ομάδα από σούπερ εγκληματίες, την “Suicide Squad”. Ο λόγος που συμμετέχουν οι κακοποιοί είναι για να μειώσουν την ποινή τους, και οι αποστολές τους, άκρως μυστικές και επικίνδυνες, όπως λέει η ίδια η δημιουργός της ομάδας, τι θα γίνει όταν ο επόμενος Superman πετάξει στον Λευκό Οίκο και πάρει τον Πρόεδρο από μέσα; Τέτοιες αποστολές θα πρέπει να φέρουν σε πέρας οι κακοί της παρέας, αφού πρώτα τους τοποθετήσουν μια συσκευή που θα τους σκοτώσει αν ξεφύγουν από τα της αποστολής τους.

Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Cara Delevingne και η υπόλοιπη παρέα παίζουν τους μεγαλύτερους κακούς που αναδύθηκαν από το σύμπαν της DC Comics. Ο David Ayer υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο, το οποίο είναι βασισμένο στο κόμικ του John Ostrander.

Μη χάσεις το τελευταίο trailer και τα νέα υπέροχα character ποστερς της ταινίας

Το Suicide Squad έχει το ταλέντο των ηθοποιών του που ίσως να έλειπε λίγο από το Batman V Superman, έχει και ένα υλικό που είναι πολύ καλό και έχει χαρακτήρες που ακόμα και σε άλλες ταινίες έχουν συναρπάσει και έχουν γραφτεί στην μνήμη μας. Έχει ότι χρειαζόταν για να είναι μια πολύ καλή ταινία, δυστυχώς όμως είναι πολύ μακριά από το να είναι. Στη τρίτη προσπάθεια του σύμπαντος της DC, η Warner που έχει αναλάβει τα κινηματογραφικά της εταιρίας, δείχνει για ακόμα μια φορά ανεπαρκής και σε φάση πελαγοδρόμισης. Το υλικό είναι καλό, οι χαρακτήρες επίσης, οι ηθοποιοί μέχρι ενός σημείου επίσης – δεν χρειάζονται και οσκαρικές ερμηνείες σε τέτοιες ταινίες εξάλλου – κι όμως οι παιδικές ασθένειες του Batman V Superman κάνουν και δω την εμφάνισή τους και με το παραπάνω.

Η DC θέλει να μας συστήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα σε όλο και περισσότερους χαρακτήρες της και όπως μας σύστησε γρήγορα την Justice League, σε μια τρίωρη ταινία που έμοιαζε trailer για την δημιουργία της, το ίδιο κάνει με ένα μάτσο χαρακτήρες, κακούς αυτή τη φορά στο Suicide Squad. Το πρώτο μισό της ταινίας, είναι και πάλι η συναρμολόγηση όσων θα δούμε στην συνέχεια. Πολυάριθμα flash backs για την ιστορία του καθενός μέλους της Squad, αχρείαστα σε πολλές περιπτώσεις και σε άλλες ελλειπή και γεμάτα εκνευριστικά cuts που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν το μοντάζ της ταινίας έγινε στην τύχη για να χωρέσουν απλά λίγο από όλα.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας παρ’ όλα αυτά είναι ξεκάθαροι. Η Margot Robbie από την μία που δίνει μια συμπαθητική ερμηνεία – τι κι αν ο φωτογράφος κάνει κοντινά συνεχώς στο μικροσκοπικό παντελόνι που φοράει προς τέρψη των fans – και από την άλλη ο Will Smith. To back story τους είναι αυτό που εξερευνάται πολύ περισσότερο από κάθε άλλο χαρακτήρα και τουλάχιστον εδώ, ειδικά στον Deadshot του Smith έχουμε μια στοιχειώδη δομή και κλιμάκωση.

Στην Harley Quinn όμως τα πράγματα περιπλέκονται καθώς εκείνη έχει στενή σχέση με το φάντασμα που πλανάται πάνω από όλη την ταινία. Τον Joker του Jared Leto. O Leto διαμαρτυρήθηκε έντονα, λέγοντας ότι είναι απογοητευμένος από την ταινία καθώς οι περισσότερες σκηνές του κόπηκαν. Και όντως ο Joker στο Suicide Squad είναι ένας περιφερειακός χαρακτήρας, το love interest της Harley και τίποτα παραπάνω, πράγμα μάλλον απογοητευτικό για τους fans και για την όλη ταινία, καθώς ο Joker είναι ο πιο γνωστός, αν όχι ο μόνος γνωστός από όλους αυτούς τους κακούς, έτσι όταν τον βάζεις στην ταινία, περιμένεις να τον δεις να αναπτύσσεται σαν χαρακτήρας. Τι βλέπουμε αντί για ανάπτυξη του χαρακτήρα αλλά και της σχέσης του με την Quinn; Δύο-τρια flash backs ασύνδετα και χωρίς νόημα, την ίδια ώρα που όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι άνετα μια πολύ καλή ταινία με τον Batman, τον Joker και την Harley. Ελπίζουμε τουλάχιστον να δούμε στο μέλλον μια τέτοια ταινία.

Το βατερλό συνεχίζεται με το κακό της υπόθεσης αλλά και τους κακούς που δέχονται να τον/την παλέψουν. Ο κακός πρακτικά όπως και στις περισσότερες ταινίες του καλοκαιριού δεν αναπτύσσεται καθόλου, δεν έχει λόγο ύπαρξης, ούτε backstory. Θέλει απλά να καταστρέψει τον κόσμο, γιατί έτσι… Στους άλλους κακούς-καλούς τώρα, η ταινία έχει μια σκηνή που θυμίζει έντονα τον τερματισμό της σύγκρουσης του Batman με τον Superman (εκεί που απλά ο Batman ηρέμησε επειδή οι μαμάδες τους είχαν το ίδιο όνομα). Έτσι και δω, υπάρχει μια στιγμή που οι κακοί δεν έχουν κανένα κίνητρο να πάνε σε μάχη, και κάπου εκεί η Margot Robbie σηκώνεται και λέει “οκ έρχομαι και γω”. Για να την ακολουθήσουν οι υπόλοιποι σαν το μόνο που έχει αξία τελικά στην ταινία είναι ο κ@λος της.

Και στην συγκεκριμένη σκηνή και στο σύνολο το Squad κερδίζει τουλάχιστον στο χιούμορ και τον χαρακτήρα των κεντρικών ηρώων του και είναι σαφώς πιο διασκεδαστικό από το Batman V Superman.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές