Step Up All In - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Step Up All In

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: ,

Γράφει:

Αν ποτέ ξεσηκώνονταν οι κριτικοί κινηματογράφου και απαιτούσαν ένσημα ανθυγιεινής εργασίας, το περιβόητο κινηματογραφικό/χορευτικό franchise του “Step Up” θα προσέφερε ένα από τα ισχυρότερα πειστήρια, πως είναι δίκαιος ένας τέτοιος αγώνας.

Όσο κι αν το μισούμε εμείς, βέβαια, άλλο τόσο το αγαπάνε οι παραγωγοί του. Κι έχουν κι αυτοί τα δίκια τους φυσικά, εφόσον κάθε νέα προσθήκη του, δεν εγκαταλείπει τις αίθουσες πριν να συγκεντρώσει, τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Αναπόφευκτα λοιπόν όταν είσαι στο Hollywood και διαθέτεις μια τέτοια χρυσή αγελάδα τι κάνεις; Την αρμέγεις μέχρι και την τελευταία σταγόνα, κι ας έχει ξινίσει προ πολλού το γάλα της.

Έτσι μ’αυτά και μ’αυτά  φτάνουμε σήμερα να μιλάμε για την πέμπτη ταινία στη σειρά, το “Step Up All In”. Η διαφορά στο concept, όπως μας προϊδεάζει και ο υπότιτλος, είναι ότι αυτή τη φορά επιστρέφουν αρκετοί χαρακτήρες από τα προηγούμενα sequel. Έτσι μαζί με ένα τσούρμο δευτεραγωνιστών που έτσι κι αλλιώς είχαμε ξεχάσει, στους ρόλους του κλασσικού πρωταγωνιστικού ζεύγους  εμφανίζονται η Brianna Evigan από το νούμερο 2 και ο Ryan Guzman από το 4.

Το να ακούς την υπέροχα βραχνιασμένη σέξι φωνή της πρώτης και να χαζεύεις τους κοιλιακούς του δεύτερου είναι ότι πιο ενδιαφέρον μπορεί να σου συμβεί κατά την διάρκεια της προβολής, μα φυσικά τίποτα από τα δύο δεν είναι σοβαρός λόγος για να εκτεθείς σ’αυτή την επιθετική μορφή πνευματικού καρκίνου που προσποιείται πως είναι ταινία . Η πλοκή παραδοσιακά είναι ανύπαρκτη, οι χαρακτήρες χάρτινοι και οι προσπάθειες για να δοθεί το στοιχειώδες ηθοπλαστικό μήνυμα προφανείς και παιδαριώδεις. Κι ενώ δεν βλέπεις την ώρα να τελειώσουν οι ανέμπνευστοι διάλογοι για να αρχίσει ο χορός, το μετανιώνεις πάραυτα όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με χορογραφίες ξεπατικωμένες από τη Eurovision του 2004 και μια κραυγαλέα, γυαλιστερή, δήθεν μοντέρνα αισθητική που θα μπορούσε να εντυπωσιάσει μόνο πανελίστες μεσημεριανής εκπομπής lifestyle.

 Κι αν η ταινία δεν έπαιρνε σοβαρά τον εαυτό της, όλα αυτά μπορεί να αποτελούσαν και προτερήματα, δυστυχώς όμως οι όποιες απόπειρες για χιούμορ και αυτοσαρκασμό είναι και ελάχιστες και άσφαιρες.

Με μόνο δόλωμα ένα φανταχτερό περιτύλιγμα λοιπόν, το Step Up All Ιn έρχεται με ξεκάθαρη την ποταπή πρόθεση να εκταμιεύσει την αφέλεια του εφηβικού target group του, χωρίς καμία απολύτως φιλοδοξία να αναβαθμίσει την τρέχουσα pop κουλτούρα.

 Η θέαση του λοιπόν δεν συγχωρείται ούτε καν σε dvd, ακόμα κι αν είσαι έφηβη κάτω των 15 ετών και θες να το δεις σε πυτζάμα πάρτι με τις φίλες σου.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές