Σπάιντερμαν: Επιστροφή Στον Τόπο Του (Spiderman: Homecoming) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Σπάιντερμαν: Επιστροφή Στον Τόπο Του

(Spiderman: Homecoming)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ, ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Civil War, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο σχολείο, τη ζωή του ως Πίτερ και τη ζωή του ως Spiderman. Εδώ, σαφέστατα πιο νέος από τις προηγούμενες ταινίες και ξεκάθαρα πιο άπειρος, μιας και προσπαθεί για το καλύτερο με άτσαλο και λίγο επιπόλαιο τρόπο. Προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του Τόνυ Σταρκ, όταν παρουσιάζεται η τέλεια αφορμή χάρη στην εμφάνιση του Vulture, ενός πρώην εργάτη που αδικούμενος από το σύστημα έχει βαλθεί να πλουτίσει από αυτό, πουλώντας παράνομα όπλα των Τσιτάουρι, της φυλής που επιτέθηκε στη Νέα Υόρκη μαζί με το Λόκι στο πρώτο Avengers.

Θα ήταν πρακτικά αδύνατον να αναφερθούμε στην καινούρια ταινία Spiderman, χωρίς να μη γίνει μια ελάχιστη μνεία στις προηγούμενες 5 ενσαρκώσεις του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη. Κι όμως, το Spiderman: Homecoming ή Σπάιντερμαν: Επιστροφή Στον Τόπο Του, αν προτιμάτε, είναι αυτό που λέει ο τίτλος του. Μια επιστροφή. Μια αναγέννηση του ήρωα.

Αφού γύρισε κάτω από το σύμπαν και την παραγωγή της Marvel (συμπαραγωγή με τη Sony), o νέος Spiderman αποπνέει μια φρέσκια ενέργεια, έχει μπει για τα καλά στη γραμμή παραγωγής του MCU και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιέρωσαν τις μεγάλες επιτυχίες του στούντιο. Διασκεδαστικές, ανάλαφρες περιπέτειες, με πνεύμα, καρδιά και χιούμορ βουτηγμένο στην αυτοαναφορικότητα.

Είναι μια ταινία αφιερωμένη στο Spiderman. Ούτε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ ως Iron Man., ούτε ο Μάικλ Κίτον ως Vulture, ούτε κανένας άλλος δεν κλέβει την παράσταση, όσο ο νεαρός Τομ Χόλαντ. Αν δεν σας είχε πείσει από την εμφάνισή του στο Civil War, τότε σίγουρα θα το κάνει εδώ. Ένας κλασικός Πίτερ Πάρκερ βγαλμένος από τις σελίδες των κόμικ, με τα παιδιάστικα λάθη του, αλλά και την τυφλή αφοσίωση στο ρόλο του ως “υπερηρωικό ταλέντο”. Όλο το καστ όμως, στέκεται επάξια στους ρόλους του κάτω από τη σκηνοθεσία του Τζον Γουότς, με τους έφηβους φίλους του Πάρκερ να έχουν ενδιαφέρουσα χημεία μεταξύ τους, ειδικά ο κολλητός του, επίσης loser, Νεντ, που υποδύεται ο Τζέικομπ Μπάταλον.

Ο “κακός” της υπόθεσης, Vulture, ερμηνεύεται εξαιρετικά από τον Κίτον, θυμίζοντας μοιραία το Batman του ή το Birdman (λόγω στολής). Αν και η Marvel συνηθίζει να μη χτίζει πολύ τους κακούς της, εδώ υπάρχουν μια-δυο ατάκες που διαφοροποιούν και δίνουν μια παραπάνω διάσταση στο ρόλο. Το δίδυμο των Ντάουνι Τζ. και Τζον Φαβρό είναι απόλυτα καλοκουρδισμένο στο ρόλο των δασκάλων του νεαρού Πάρκερ, αν και δεν βρίσκονται για πολύ στην ταινία.

Πιο πολύ ταινία με παιδικότητα και χιούμορ και δευτερευόντως ταινία δράσης, o Spiderman έχει επιστρέψει για τα καλά χάρη σε ένα φιλμ που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα καλά στοιχεία του υπερήρωα και μας θυμίζει γιατί αγαπάμε τον “άνθρωπο-αράχνη”.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές