Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ / Slack Bay - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ / Slack Bay

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: ,

Γράφει:

Το καλοκαίρι του 1910 σε κάποια παραλία της Βόρειας Γαλλίας, αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς τουρίστες. Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο οικογένειες ντόπιων, οι παράξενοι ψαράδες Bréfort και οι εκκεντρικοί αστοί Van Peteghem, που παραθερίζουν στην περιοχή κάθε καλοκαίρι. Όταν ένας από τους γιους της οικογένειας Bréfort, ο Ma Loute και η έφηβη Billie Van Peteghem ερωτεύονται,οι ζωές των δύο οικογενειών ταράζονται συθέμελα.

Η νέα ταινία του Bruno Dumont είναι μία τρελή και παλαβή μαύρη κωμωδία με ένα μάτσο από καρικατούρες χαρακτήρες και τοποθετημένη στις αρχές του 20ου αιώνα, μια περίεργη εποχή. Και ενώ το πρώτο μισό της ταινίας είναι μια αρκετά προσεγμένη κωμωδία και οι χαρακτήρες αναπτύσσονται όμορφα και δίνουν αρκετό γέλιο (ειδικά σε όσους μιλάνε Γαλλικά) η συνέχεια της ταινίας ξεφεύγει από κάθε λογική και πλάνο. Το σενάριο μοιάζει ερασιτεχνικό σενάριο μιας κοινής B-movie, οι ηθοποιοί μοιάζουν εγκλωβισμένοι σε μια κακή σκηνοθεσία και ένα φτωχό σε στοιχεία σενάριο και το γέλιο που είναι στην αρχή πηγαίο, γίνεται σιγά σιγά γέλιο λύπησης για τους εντελώς ερασιτεχνικά γραμμένους χαρακτήρες και τις παιδαριώδεις περιπέτειες τους.

97476693slackbay3-culture-large_trans++A7N2CxnJWnYI3tCbVBgu9dcNG3wukoeLmDuviVWk_Pg

Από την ταινία ο μόνος που φαίνεται να σώνεται είναι ο πολύ καλός και με απίστευτες εκφράσεις, Fabrice Luchini, την ίδια ώρα που η Juliette Binoche είναι ίσως ότι πιο χειρότερο πράγμα στην ταινία, με τις κραυγές της και τα τραγούδια της να εκνευρίζουν και το γέλιο να γίνεται αμήχανο και λύπησης στο δεύτερο μέρος της ταινίας. Βέβαια η Binoche είπε στην συνέντευξη τύπου ότι η ερμηνεία της ήταν καθαρά έτσι όπως ήταν, επειδή έτσι την ήθελε ο σκηνοθέτης. Στην ταινία πέρα από αυτούς τους δύο και την Valeria Bruni Tedeschi, παίζουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και δύο αρκετά καλοί ερασιτέχνες ηθοποιοί, με την Billie να είναι αποκάλυψη. 

97476695slackbay2-culture-large_trans++A7N2CxnJWnYI3tCbVBgu9dcNG3wukoeLmDuviVWk_Pg

Πέρα από την ερμηνεία του Luchini το μόνο που αξίζει να θυμόμαστε από το La Moute είναι η υπέροχη φωτογραφία του με πλάνα που σε αρκετές περιπτώσεις μαγεύουν και είναι σαν από πίνακα της εποχής. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

loute03


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές