Η συνομωσία της σκιάς / The Eavesdropper - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η συνομωσία της σκιάς / The Eavesdropper

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Duval, ο οποίος είναι άνεργος και πρώην αλκοολικός.Η οικονομική  του καταστροφή ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όταν ο εθισμός του στο αλκοόλ τον οδήγησε στην επαγγελματική του εξουθένωση. Εξακολουθεί να τον στιγματίζει και ας είναι πλέον “καθαρός” καθώς δε βρίσκει δουλειά.

Μια τυχαία συγκυρία τον φέρνει σε επαφή με έναν μυστηριώδη εργοδότη, ο οποίος προσφέρει του προσφέρει μια ιδιαίτερη θέση εργασίας. Ο  Duval, καθώς βρίσκεται σε απελπισία, δέχεται χωρίς να ρωτήσει περαιτέρω λεπτομέρειες  σχετικά με τους στόχους της οργάνωσης που διοικεί ο εργοδότης του.

Στο εξής η δουλειά του  θα είναι η μεταγραφή συνομιλιών που λαμβάνονται μέσω τηλεφωνικής υποκλοπής.Αλλά ενώ αυτή η απλή δουλειά του επιτρέπει να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να πάρει ξανά τον ελέγχο της ζωής του,  πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με το αντίκτυπο της επιλογής του.Ηθικά,πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα έρχονται στο προσκήνιο, καθώς ο Duval  βυθίζεται απρόθυμα στο βίαιο και περίεργο υπόκοσμο των μυστικών υπηρεσιών.

Με λίγα λόγια η ταινία  μας περιγράφει την ιστορία του πιο γκαντέμη ανθρώπου στο κόσμο(!) Πραγματικά η ζωή του Duval παίρνει μια απρόσμενη καθοδική πορεία, καθώς η μια ατυχία διαδέχεται την άλλη και ο δύσμοιρος αυτός άνθρωπος βρίσκεται διαρκώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η ταινία με αργούς ρυθμούς καταφέρνει να φτιάξει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου η οποία όμως δεν οδηγεί πουθενά.Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι το σενάριο έχει αρκετά κενά.Οι σεναριογράφοι την προσπάθεια τους, ίσως, να δώσουν ένα βαθύτερο νόημα στην ιστορία βομβαρδίζουν το θεατή με χαοτικές πληροφορίες και γεγονότα.

Ωστόσο, η ταινία αν και μέτρια βλέπεται ευχάριστα.Ο Thomas Kruithof υπογράφει το φιλμ με φανταστικά πλάνα και φωτογραφία, που  χάρη στο χαμηλό φωτισμό και στις έντονες αντιθέσεις θυμίζουν φιλμ νουάρ.Ο  βραβευμένος François Cluzet(Άθικτοι,Μην το πεις σε κανένα) αλλά και το υπόλοιπο καστ ερμηνεύουν εξαιρετικά.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές