Shrek & Shrek 2 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Shrek & Shrek 2


Γράφει:

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πω κάποια πράγματα για το Shrek είναι γιατί πρέπει κάποιος να το δει για να μπορέσει να απολαύσει μετά το μεγαλείο του Shrek 2.

Ένα πράσινο τέρας, ο Σρεκ, ανακαλύπτει ότι ο βάλτος στον οποίο ζει έχει καταληφθεί από κάθε είδους φανταστικά πλάσματα εξαιτίας του Λόρδου Φάρκαντ. Έτσι, αποφασίζει να τον συναντήσει, έχοντας παρέα του ένα εξαιρετικά ενοχλητικό γάιδαρο, προκειμένου να πείσει τον Λόρδο να του δώσει πίσω το βάλτο του. Οι δυο τους καταλήγουν σε μία συμφωνία: Ο Λόρδος που θέλει διακαώς να γίνει βασιλιάς στέλνει τον Σρεκ να σώσει την πριγκίπισσα Φιόνα από τον ψηλό πύργο όπου βρίσκεται φυλακισμένη, περιμένοντας την αληθινή αγάπη. Όταν αυτό συμβαίνει, ο Σρεκ αρχίζει και ερωτεύεται τη Φιόνα, η οποία όμως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Ωραία. Και τώρα πρέπει να πω κάτι για το Shrek 2 που να μην σποϊλάρει το Shrek 1. Λοιπόν, ας σκεφτούμε ότι σε όλους τους παραπάνω πρωταγωνιστές προστίθενται ένας απίστευτος Παπουτσωμένος Γάτος, μία νονά-νεράιδα, ο γιος της Πρίγκιπας Γλυκούλης που θέλει να παντρευτεί τη Φιόνα πάση θυσία, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα, αλλά και όλοι οι ήρωες των αγαπημένων μας παιδικών παραμυθιών.

Παρόλο που το πρώτο μέρος του Shrek ήταν αυτό που απέσπασε το Όσκαρ για το Καλύτερο Animation, το δεύτερο μέρος είναι -ίσως- το πιο καλοδουλεμένο και αστείο animation που έχει γίνει. Έχει δράση, εξαιρετικό σενάριο, απίστευτο χιούμορ και μια πάρα πολύ καλή σκηνοθεσία για το είδος του. Παράλληλα, όπως κάθε animation που σέβεται τον εαυτό του, περνά και το κοινωνικό μήνυμα, που διδάσκει την αξία της διαφορετικότητας και κυρίως ότι κάποιος δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από την εμφάνισή του. Alert: όταν το δείτε, θα καταλάβετε ότι εξαιτίας κάποιων adult jokes, δεν θα το έδειχνα στο παιδί μου πριν από τα 12. Εκτός αν δεν τα καταλάβει.

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές