Οι Rolling Stones ολέ ολέ ολέ!: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι Rolling Stones ολέ ολέ ολέ!: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,

Γράφει:

Το ντοκιμαντέρ “Rolling Stones ολέ ολέ ολέ!: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική” είναι μια καταγραφή της περσινής περιοδείας του θρυλικού συγκροτήματος σε μεγάλες πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στην ηλεκτρισμένη μουσική περφόρμανς που δίνει το συγκρότημα για πρώτη φορά στην Αβάνα της Κούβας μπροστά από 1.200.000 φανατικούς οπαδούς.

Στην ταινία, εκτός από το στοιχείο της μουσικής συναντάμε έντονο και το στοιχείο του road movie. Η κάθε πόλη που επισκέπτεται το συγκρότημα αποτελεί και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που αναδεικνύει τα χρώματα και τους ρυθμούς της κάθε περιοχής. Ευτυχώς το ντοκιμαντέρ δεν εξαντλείται σε ένα ακόμη πορτραίτο του συγκροτήματος. Αντιθέτως, πραγματικός πρωταγωνιστής φαίνεται να είναι η Λατινική Αμερική, τα μέρη κι οι άνθρωποι της.

Τα γυρίσματα έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2016, δηλαδή δέκα χρόνια μετά την τελευταία περιοδεία των Stones στη Λατινική Αμερική. Ουρουγουάη, Περού, Αργεντινή, Κολομβία είναι λίγες μόνο από τις χώρες που αποτελούν σταθμούς του τουρ. Η πραγματική πρόκληση όμως, δέκα χρόνια μετά, είναι η πραγματοποίηση συναυλίας στην Κούβα, σε μια χώρα όπου οι Stones, όπως και συνολικά το rock ‘n’ roll.

Στην πορεία του φιλμ γινόμαστε μάρτυρες προσωπικών ιστοριών των μελών της μπάντας, μαθαίνουμε τα μυστικά τους, τα στοιχεία που τους δένουν, τις αναμνήσεις και τις επιρροές τους. Βλέπουμε ακόμα πόσο πολύ τα τραγούδια αλλά κυρίως η κουλτούρα των Stones  έχουν διεισδύσει στις τοπικές κουλτούρες και στις ζωές των απλών ανθρώπων, δημιουργώντας όχι μόνο μια τάση, αλλά κίνημα ολόκληρο, που στην Αργεντινή, ακούει στο όνομα Rollingas.  Και φτάνουμε σιγά σιγά στο προκείμενο. Σε όλη τη διάρκεια του φιλμ βλέπουμε την αντίστροφη μέτρηση προς τη μεγάλη μέρα της συναυλίας στην Αβάνα. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτής της συναυλίας είναι ότι βλέπουμε από μέσα όλη τη διαδικασία οργάνωσης και παραγωγής του event. Χιούμορ και απρόοπτα μας βάζουν στο πνεύμα και μας δείχνουν την αθέατη πλευρά της επιτυχίας του συγκροτήματος: αυτή των ανθρώπων που το στηρίζουν. Τour promoters, managers, production managers, logistics managers και οι ατζέντηδες του γκρουπ δίνουν συνεντεύξεις και μας αποκαλύπτουν τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Οι φανατικοί του γκρουπ απήλαυσαν τον Mick Jagger, τον Keith Richards, τον Charlie Watts και τον Ronnie Wood να δίνουν ρέστα σε μια εκρηκτική setlist με κομμάτια όπως  “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “It’s Only Rock ‘n Roll”, “Wild Horses”, “Honky Tonk Women”, “Sympathy For The Devil”, “Paint It Black” και “Miss You”.

 

 

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές