Rampage - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Rampage: Το Απόλυτο Χάος

(Rampage)


Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: , , ,
Ηθοποιοί: , , , , , , , , , ,
Πρεμιέρα: 12-04-2018

Γράφει:
Βαθμολογία Cinefreaks:

Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε (Ντουέιν Τζόνσον), ένας άνδρας που κρατάει τον κόσμο σε απόσταση, μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα σε ένα οργισμένο τέρας.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί που έχουν τροποποιηθεί με παρόμοιο τρόπο. Καθώς τα προσφάτως δημιουργημένα τέρατα διασχίζουν την Βόρεια Αμερική καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους, ο Οκόγιε συμμαχεί με έναν αναξιόπιστο γενετικό μηχανικό για να φτιάξουν ένα αντίδοτο, μέσα σε ένα πεδίο μάχης που συνεχώς χειροτερεύει, όχι μόνο για να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά και για να σώσει το τρομακτικό τέρας που ήταν κάποτε φίλος του.

 

Το «Rampage» ήταν ένα βιντεοπαιχνίδι των αρχών της δεκαετίας του ’00, το σενάριο του οποίου δεν ήταν και ακριβώς εμπνευσμένο. Σε αυτό, ο παίκτης καλούταν να διαλέξει ανάμεσα σε τρία τεράστια ζώα, τα οποία θα διέσχιζαν την πόλη και θα την έκαναν όσο πιο λίμπα μπορούσαν ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφικής βόλτας τους θα είχαν σαν αντιπάλους τις αστυνομικές αρχές.

Με τέτοιο σενάριο ήταν μάλλον δεδομένο εξαρχής πως η παράδοση που θέλει τις κινηματογραφικές μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών να μην λένε πολλά πράγματα, δεν θα αναιρούταν σε αυτή την ταινία. Εντάξει, εδώ οι δημιουργοί επιχειρούν να «ντύσουν» με μια Sci-Fi χροιά το βασικό τους στόρι αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν και εδώ που τα λένε δεν θέλουν να αναβαθμίσουν το υλικό τους.

Αντίθετα, θέλουν να γυρίσουν μια αγνή, ανόθευτη και σκασμένη από CGI εφέ περιπέτεια, μια ευκολοχώνευτη action ταινία που χρησιμεύει απλά για να συνοδεύσεις μαζί της το ποπ κορν του (και όχι το αντίστροφο). Είναι δύσκολο να κατηγορήσεις για έλλειψη ποιότητας μια ταινία που απενοχοποιημένα αποτελεί τον ορισμό του μη-ποιοτικού σινεμά και εδώ που τα λέμε δεν πάει να κοροϊδέψει και κανέναν πως πρόκειται για κάτι παραπάνω.

Ίσως, εδώ που τα λέμε, η μοναδική «κοροϊδία» σε αυτή την περιπέτεια είναι αυτή που επιχειρεί ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον που μοιάζει να προσπαθεί να πείσει τόσο εμάς όσο ίσως και τον εαυτό του ότι είναι αληθινός ηθοποιός. Αλλά εντάξει, ακόμα και αυτή η αποτυχημένη προσπάθεια έχει την πλάκα της.

Συνοπτικά, όσοι γουστάρουν εντυπωσιακές σκηνές και αχαλίνωτη, αφελή δράση ή όσοι αραιά και που έχουν όρεξη να δουν «κακό» κινηματογράφο που περηφανεύεται για αυτό που είναι, καλά θα περάσουν. Οι υπόλοιποι ας μην κάνουν τον κόπο.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές