Ραγισμένα Όνειρα.. - "The Broken Circle Breakdown" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ραγισμένα Όνειρα.. – “The Broken Circle Breakdown”

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Ραγισμένα Όνειρα. Ένας τίτλος που αντικατοπτρίζει πλήρως την ζωή και τα βιώματα μιας νέας οικογένειας στο Βέλγιο. Τα όνειρα που έγιναν εφιάλτες, το γέλιο που έγινε κλάμα και την ευτυχία που έγινε δυστυχία.

Ο Ντιντιέ είναι ένας σύγχρονος Καουμπόη. Ζει μόνος του σε μία φάρμα έχοντας για συντροφιά το μπάντζο και την μουσική του. Η Ελίζ από την άλλη είναι μία νέα μυστηριώδης κοπέλα. Έχει έντονο παρελθόν το οποίο προδίδουν τα δεκάδες τατουάζ που έχει αποτυπωμένα στο κορμί της. Οι δυο τους ζουν έναν παθιασμένο και θυελλώδη έρωτα, καρπός του οποίου είναι ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Η ζωή τους κυλάει ομαλά και ευτυχισμένα μέχρι να συμβεί το μοιραίο. Η οικογένεια κλονίζεται στο άκουσμα της διάγνωσης της βαριάς ασθενείας από την οποία πάσχει η 6χρονη κόρη τους, Μέιμπελ.

Από εκείνη την στιγμή και μετά όλα αλλάζουν δραματικά στην ζωή τους. Δίνουν αγώνα καθημερινά για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους ζωντανές . Η αγάπη τους δοκιμάζεται μέσα από τις πιο δύσκολες συνθήκες και τα χειρότερα παιχνίδια που μπορεί να παίξει η μοίρα σε έναν γονιό. Δεν είναι λίγες οι φορές που το άγχος και η θλίψη τους κυριεύει με αποτέλεσμα να ξεσπούν σε εντάσεις και δάκρυα.

photo-The-Broken-Circle-Breakdown-2012-6

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Felix Van Groeningen έχει βασιστεί στο θεατρικό που προϋπήρχε της ταινίας, και έχει καταφέρει πραγματικά να μεταδώσει συγκίνηση, έρωτα και θλίψη. Το έργο κινείται μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, αφού γίνονται συνεχώς αναδρομές στην ζωή των πρωταγωνιστών. Εμβόλιμα, παρατηρείται έντονα και το μουσικό στοιχείο. Τραγούδια που πατάνε στην Bluegrass μουσική παίζονται τακτικά με τους στοίχους των τραγουδιών να είναι σχετικοί με τις εκάστοτε στιγμές που βιώνει η οικογένεια. Το σενάριο στο οποίο έδωσε “πνοή” ο Groeningen, ανήκει στον πρωταγωνιστή Johan Heldenbergh ο οποίος πραγματικά παίρνει τα εύσημα τόσο για την εξαιρετική του ερμηνεία όσο και για το πολυσύνθετο σενάριο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ταλαντούχα Veerle Baetens με την επιφανή παρουσία της.

Πρόκειται για μία ταινία που γεννά κάθε είδους συναίσθημα. “Προκαλεί” τον δέκτη να συμπαρασταθεί στο δράμα των γωνιών. Συγκλονίζει με τις σκηνές των χημειοθεραπειών της μικρής Μέιμπελ. Συγκινεί με τις αντοχές και ανθρώπινα όρια που φαντάζουν ανεξάντλητα.

Εν’ τέλει ωστόσο.. προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα?? Μπορούν η απογοήτευση, η απελπισία και τα αδιέξοδα να οδηγήσουν στην παραίτηση από την ζωή..? ή μήπως όχι?

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές