Πρόμαχος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρόμαχος

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία: ,
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Μία ταινία που καταγράφει τον δικαστικό αγώνα μιας ομάδας Ελλήνων δικηγόρων για την επιστροφή των περίφημων μνημείων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Με φόντο την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης του 2011, ένα ζευγάρι Ελλήνων δικηγόρων, ο Ανδρέας (Παντελής Κοντογιάννης) και η Ελένη (Κασσάνδρα Βογιατζή), μετά από πρόσκληση του διευθυντή του μουσείου της Ακρόπολης αναλαμβάνουν την υπόθεση κατά του Βρετανικού μουσείου.

02_Promakhos

Στόχος τους είναι να αποδείξουν ότι τα έγγραφα που επέτρεψαν την πώληση των μαρμάρων του Παρθενώνα στο Βρετανικό κοινοβούλιο το 1816 πλαστογραφήθηκαν και να επιστραφούν τα γλυπτά στην Ελλάδα. Η δικαστική ομάδα θα φτάσει μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να καταφέρει να επιστρέψει τα μνημεία στο φυσικό τους χώρο.

Την ταινία Πρόμαχος, ένα όνομα εμπνευσμένο από το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου, υπογράφουν οι Ελληνοαμερικανοί Coerte  και John Voorhees με πρωταγωνιστές Έλληνες και διεθνείς ηθοποιούς, όπως οι Παντελής Κοντογιάννης, Κασσάνδρα Βογιατζή, Giancarlo Giannini, Γιώργος Χωραφάς, Paul Freeman, Γιώργος Βογιατζής και Σπύρος Φωκάς, ενώ τα γυρίσματα έγιναν σε Αθήνα, Καβάλα, Αίγινα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

7-The-Case-for-Reunification-2-

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στα πλαίσια του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές