Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης (Piranhas) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης

(Piranhas)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 105
Χώρα: Ιταλία
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,
Πρεμιέρα: 26-09-2019

Γράφει:

Νάπολη. Ο 15χρονος Νίκολα και οι φίλοι του επιφανειακά μοιάζουν με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους: θέλουν απλώς να περνάνε καλά και να βγάλουν χρήματα για να αγοράσουν φανταχτερά ρούχα, γκάτζετ και σκούτερ. Όμως αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη παρέα: βολτάρουν στην κακόφημη περιοχή Σάνιτα, διψασμένοι να αποκτήσουν εξουσία παίζοντας με όπλα, μιμούμενοι τους μαφιόζους γύρω τους. Υπό την ψευδαίσθηση ότι βοηθούν να επικρατήσει η δικαιοσύνη στη γειτονιά, προσπαθούν να κάνουν το καλό μέσα από το κακό. Αγαπιούνται σαν αδέλφια, δεν φοβούνται τη φυλακή ή τον θάνατο – ξέρουν ότι πρέπει να τα ρισκάρουν όλα, τώρα. Βιώνουν τον πόλεμο με την ανευθυνότητα των νιάτων, αλλά οι εγκληματικές τους πράξεις σύντομα θα τους οδηγήσουν στην απώλεια της αγάπης και της φιλίας.

Μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του για τους σοκαριστικούς μηχανισμούς της ναπολιτάνικης Μαφίας στο περίφημο “Γκομόρα”, αποκαλύψεις που τον αναγκάζουν να ζει υπό αστυνομική προστασία ακόμη και σήμερα, ο πολυσυζητημένος Ρομπέρτο Σαβιάνο συνυπογράφει το σενάριο ακόμη μιας μεταφοράς μυθιστορήματός του στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κλαούντιο Τζιοβανέζι, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και ορισμένα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς “Γκομόρα”, αποτυπώνει συγκλονιστικά την ευκολία με την οποία η μαφιόζικη ζωή ρουφάει βίαια μια παρέα εφήβων, οι οποίοι ανεβαίνουν γρήγορα στην ιεραρχεία μέχρι που συνειδητοποιούν ότι παίζουν παιχνίδια που προορίζονται για ενήλικες…

Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Ρομπέρτο Σαβιάνο (“Γκομόρα”), η “Τράτα των Παιδιών”, Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ έρχεται να μιλήσει για έναν αθέατο, σοκαριστικό κόσμο όπου η αθωότητα δεν έχει θέση.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές