Partisan - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Partisan

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

O Gregori (Vincent Cassell) είναι ένας άνδρας που έχει δημιουργήσει μια κοινωνία, αποκομμένη από τον πλέον κατεστραμμένο έξω κόσμο. Μέσα στην πόλη μητέρες και παιδιά φαίνονται ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Ακολουθούν τις εντολές του, και θεωρούν τον Gregori έναν επί Γης Θεό. Κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά της πόλης, ο Alexander αρχίζει να αμφισβητεί την παρούσα κατάσταση, και κυρίως την εκπαίδευσή τους, πράγμα που θα τον φέρει σε σύγκρουση με τον δημιουργό-πατέρα Gregori, ο οποίος φαίνεται πως εκπαιδεύει τα παιδιά για στρατιώτες, σε μία πόλη που ακροβατεί ανάμεσα σε ένα φρούριο και σε έναν κήπο της Εδέμ.

Πέρα από το γεγονός ότι η ταινία είναι δράμα, είναι και μία coming-of-age ιστορία.

Η ιστορία λέγεται μέσα από τα μάτια του Alexander, και εξαιτίας αυτής της επιλογής, μαθαίνουμε λίγα πράγματα για τον έξω κόσμο, ακριβώς γιατί δεν τα ξέρει ο μικρός, άρα ούτε και εμείς. Όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης Ariel Kleiman:”Θέλαμε να δείξουμε τον κόσμο από τα μάτια του Alex, και πέρα από αυτό δε μας νοιάζει.”

Η ταινία αποτελεί ακόμα μία ευχάριστη έκπληξη από την Αυστραλία, η οποία από ότι φαίνεται έχει αρχίσει να δημιουργεί αναπάντεχα καλό σινεμά, βλ. Babadook. Το φιλμ λοιπόν μας παρουσιάζει μία ευχάριστη ουτοπική κοινωνία αρχικά, για να μετατρέψει την προβολή λίγο αργότερα σε μία νουάρ εμπειρία, γεμάτη ανατροπές και δομικές για την κοινωνία συγκρούσεις.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο έχει κινηματογραφική χημεία, από αυτές που εύχεσαι να βλέπεις συνέχεια. Ο Vincent Cassell, ενσαρκώνει με την γνωστή του μαεστρία, έναν πολύπλοκο χαρακτήρα, ο οποίος κινείται από καλά ένστικτα μεν, αλλά η εξουσία είναι γλυκιά, και βρίσκει την ευκαιρία να την καταχραστεί. Ο μικρός Alexander, δηλαδή ο ταλαντούχος Jeremy Chabriel, καταφέρνει να ζωντανέψει έναν χαρακτήρα που θα αγαπήσεις.

Το μόνο πρόβλημα της ταινίας, πράγμα το οποίο καλύπτεται, είναι ότι σε πολλά σημεία το σενάριο φαίνεται βεβιασμένο, και με κάποια κενά στους χαρακτήρες, αλλά πιστέψτε με τα πάντα μπορούν να ξεπεραστούν από την απίστευτη ατμόσφαιρα της ταινία.

Η ταινία ξεκίνησε την πορεία της από το φετινό φεστιβάλ του Sundance, και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ενθουσιάσει.

Καλή προβολή…

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές