Pan - Ο Peter Pan έρχεται πιο διαφορετικός από ποτέ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Pan – Ο Peter Pan έρχεται πιο διαφορετικός από ποτέ

Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

Την «εξερεύνηση» της «Χώρας του Ποτέ» καλούμαστε να απολαύσουμε μέσα στο 2015 από το στούντιο της Warner Bros. Την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Joe Wright που μας έχει χαρίσει τις επιτυχημένες ταινίες εποχής «Περηφάνια και Προκατάληψη», την «Εξιλέωση» και φυσικά την «Anna Karenina».

Ο Wright αποφάσισε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ιστορίες της παιδικής λογοτεχνίας που έχει αγαπηθεί τόσο από μικρούς και μεγάλους.

Screenshot from 2015-05-25 16:09:20

Στην ομάδα του συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της εποχής μας, σε ρόλους που από ότι φαίνεται θα μας εκπλήξουν ευχάριστα. Συγκεκριμένα βλέπουμε τον Levi Miller στον ρόλο του συμπαθητικού Πήτερ, τον Hugh Jackman στον ρόλο του Blackbeard, την Rooney Mara στον ρόλο της τίγρης Lily, την Amanda Seyfried στον ρόλο της Mary, τον Garrett Hedlund στον ρόλο του Captain Hook και την Cara Delevingne στον ρόλο της γοργόνας.

H ταινία έχει αρκετά τεχνικά σημεία ενθουσιασμού, χαρακτήρες που παρουσιάζουν την σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα τους, με κορυφή τον Blackbeard που αποζητά τόσο την εξουσία, έναν Captain Hook που είναι αρτιμελής και καλόψυχος και μια τίγρης Lily που δεν είναι έγχρωμη.

Screenshot from 2015-05-25 16:07:16

Ο ορφανός Πήτερ με την συμπαθητική φιγούρα και την αντιδραστική του πορεία, ζει σε ένα ορφανοτροφείο όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι σκληρές. Θα ξυπνήσει μια μέρα και θα βρεθεί πολύ μακριά, σε έναν μυθικό κόσμο που ονομάζεται η «Χώρα του Ποτέ». Εκεί οι άνθρωποι και οι συνθήκες μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Ο Πήτερ θα γνωρίσει τον Captain Hook, και θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Μαζί με το «πλήρωμα» που δημιουργείται σταδιακά από πειρατές, γοργόνες και ιθαγενείς Αμερικανούς, ο Πήτερ Παν θα έχει την ευκαιρία να νιώσει μέρος μιας μεγάλης «οικογένειας» και να ανακηρυχθεί ήρωας.

Screenshot from 2015-05-25 16:08:12

Αυτές οι «χτυπητές» διαφορές στο σενάριο διχάζουν τους αφοσιωμένους θεατές, και θέτουν αμφιβολίες σχετικά με την απόδοση του έργου. Για τους υπόλοιπους όμως, που θα δώσουν την ευκαιρία στο έργο, θα απολαύσουν μια μοντέρνα περιπέτεια γεμάτη νέους κόσμους και αρκετή δράση. Συνδυαστικά με την πάλη μεταξύ καλού – κακού που κρατεί αιώνια, θα δούμε στο Pan του 2015 έντονα την έννοια της φιλίας και της τόλμης.

Στην μαγευτική παιδική ιστορία μαθαίνουμε από πρώτο χέρι την δύναμη των ονείρων και των φιλοδοξιών. Ένα παιδί μεγαλωμένο στις κακουχίες και με συντροφιά πολύ δύσκολους και απόμακρους ανθρώπους γύρω του, σίγουρα αναζητά την αγκαλιά των γονιών του – για τον Πίτερ είναι η μητέρα του που ψάχνει – ώστε να βρουν την απόλυτη αγάπη.

Όλη η όμορφη φαντασία που δημιουργείται μετέπειτα και μετατρέπει τον Πίτερ σε ένα ιδιαίτερο ήρωα, σαν προφήτη που έρχεται από το πουθενά σε μια χώρα αγρίων και σκλαβωμένων ανθρώπων – πλασμάτων, είναι η κινητήρια δύναμη για την εξιλέωση και την απελευθέρωση από τα δεσμά της απαισιοδοξίας.

Επί του παρόντος, ο Πίτερ Παν έρχεται στις οθόνες με αρκετή δόση τεχνολογίας. Έντονα χρώματα που υποδηλώνουν τις συναισθηματικές εποχές που διανύει ο Πίτερ, φωτίζονται αναλόγως. Επίσης, αρκετοί χαρακτήρες στην ταινία έχουν αναλυθεί σύμφωνα με την φαντασία και την φιλοδοξία του σκηνοθέτη, ώστε να δώσουν βάθος στα κενά του πρωτότυπου κειμένου.

Για όσους είναι φανατικοί του βιβλίου και άλλων παλιότερων αποτυπώσεων της ιστορίας, σίγουρα θα δείτε αρκετές τις διαφορές στο έργο, που μπορεί να το νιώσετε υπερβολικώς αλλαγμένο.

Από εκεί και πέρα, ετοιμαστείτε γενικώς για μια έντονη παρουσίαση της ιστορίας, όπου ακόμα και αν προς το τέλος, αναλώνεται σε λεπτομέρειες και καθυστερήσεις, δίνει το αρχαιότερο μήνυμα του Πίτερ Παν, αυτό της αισιοδοξίας και της θετικότητας.

Θυμηθείτε το πρώτο trailer της ταινίας:

Screenshot from 2015-05-25 16:08:59


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές